M

Den svåra konsten att inte smygjobba

av | feb 4, 2016 | Karriär | 5 Kommentarer

walk

”Morsan! Du ska leka och busa med mig, inte glo på mobilen!” Foto: Petra Månström.

Ja, jag erkänner. Jag lyckas inte koppla bort jobbet helt när jag är föräldraledig och kommer på mig själv med att känna irritation när Junior börjar gallskrika precis när jag hade tänkt ringa ett viktigt samtal.

JA, JAG VET! Och jag skäms. Bort med mobiler och annat jobbrelaterat, fokus ska vara på barnet! Men det är så jäkla svårt.

Så. Jäkla. Svårt.

Jag har varit förälder i tre månader. Det är inte särskilt lång tid, så jag får väl ge mig själv lite respit. Men ändå: varför är det så svårt att släppa jobbet? Varför känns det som att jag ”missar” en massa saker medan jag krälar omkring med Adrian i hans babygym? Eller, så här: samtidigt som jag med hjärtat vet att jag inte borde vara någon annanstans än i det där babygymmet så glider skallen iväg och tänker jobb.

LÄS OCKSÅ: Det ofiltrerade träningslivet

Extra svårt är det när man har jobbet ett par steg bort, i datorn och i mobilen. Kanske är det enklare att koppla bort jobbet om man inte sköter så pass mycket av det hemifrån? Men även när jag är ute med vagnen så glider mobilen upp ur fickan. Undrar om inte Adrian rentav har börjat fatta att när morsan håller den där grejen i handen så blir hon inte lika rolig och leksugen som annars, för numera skriker han så fort han får se mobilen.

LÄS OCKSÅ: Jag har blivit en riktig mjukis

Smart kille. Är det någon som kan påskynda min ”sociala medier-och-jobb-detox-under-föräldraledigheten” så är det han. Jäkligt sunt, antar jag. Någon som möjligtvis känner igen sig i detta? Hur har ni löst problemet?

Taggar

5 Kommentarer

 1. Kjell.Nilsson

  Smart kille Adrien kan snart börja jobba extra som fridfinnare skrik åt alla som oavbrutet
  leker med dumphone.När jag fikar brukar jag skriva några ord på Petras instagram
  det går fort.Har slutat läsa jobbmail när jag är ledig försöker ha en liten stund kanske 3o min o ta en koll
  på den här bloggen,kanske smsa barnen eller något viktigt.

  Svara
 2. Annika

  Jag saknade inte jobbet i sig så mycket, men däremot kollegorna. Det löste jag genom att luncha och hälsa på relativt ofta.

  En helt annan fråga, men ack så viktig för mig. Hur ser du på löpning vid förkylning? Ingen feber eller halsont utan ren snuva, en täppt näsa.

  Svara
 3. Anna

  Enkelt: När du dör, kommer du då ångra att du inte jobbade mer?

  Svara
 4. Malin

  Vad är det för fin jacka han har på sig? 🙂

  Svara
  • Petra Månström

   Det är en present från min pojkväns kusin, tror den är inköpt på Åhléns 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen