ÄR FOLK NAIVA ELLER ÄR DET JAG SOM ÄR PARANOID?

Löpning på Sergels torg

Jag har påbörjat otaliga peppiga blogginlägg om hur du inreder ditt hemmakontor, hemmajobbsguide for dummies och vad man kan hitta på så här i ”typ karantän”–tider. Men det är något som skaver, något som tar emot. Det känns liksom inte bra i magen att skriva de där inläggen. Vet inte riktigt varför, men mest är det nog att det känns konstigt att försöka måla upp en glad fasad när man inombords pendlar så mycket i känslostämningar.

Igår var jag ute och sprang en sväng för att förhoppningsvis jaga bort lite ångest. Det var eftermiddag, vardag – och smockat med folk ute! Ungefär lika mycket folk i rörelse som en solig helgeftermiddag i Stockholm. De flesta verkade på strålande humör, vilket ju är jättebra. Men så slår det mig att vi kanske är lite för naiva i det här landet? Borde vi verkligen slappna av så mycket som vi verkar göra? Är det rätt att hålla sig cool? Jag vet inte riktigt. Gripas av panik är ju absolut inte konstruktivt, men att bete sig så här…känns lite konstigt. Det gör det.

Jag hörde talas om en tjej som fått kritik på Facebook för att hon firat sin födelsedag. Sånt där är ju helknasigt, folk måste ju få fira sin födelsedag. Vi kan inte bete oss som om domedagen är här, men kanske skulle myndigheterna kunna vara lite tydligare och mindre svepande i sina riktlinjer och budskap? Funderar högt nu bara, har inte tänkt klart utan skriver ner exakt det jag tänker på. Men något känns som sagt inte bra i magen när jag ser folk sitta tätt, tätt på uteserveringar. Skåla och skratta som om ingenting har hänt. För något har ju faktiskt hänt…

Hur tänker du som läser det här om allt som händer just nu? Dela gärna dina tankar!

Foto bilden ovan: Jonas Hansen, fotograferad vid lunchtid på Sergels torg

Share: