M

Årets bästa intervallpass!

av | jun 6, 2016 | Blogginlägg | 7 Kommentarer

banpass4

Nationaldagen idag och hela familjen ledig! Vi hade ingen lust att trängas på Skansen eller gå runt på stan, istället blev det kombinerat picknickfiltshäng och intervallpass på Kristinebergs IP i närheten av där vi bor.

Verkligen ett grymt upplägg som passar perfekt för familjer, man rör sig ju inom ett begränsat område och har hela tiden kontakt med varandra. Pojkvännen och Adrian hängde på gräsmattan i solen respektive i vagnen/på gräsmattan medan jag rev av ett pass som jag verkligen är nöjd med. Så här såg det ut:

 • Uppjogg ca 2 km i lugnt tempo
 • 5 x 800 meter i ett tempo omkring tänkt tävlingsfart på 10 km
 • En minut aktiv vila mellan varje intervall (man går omkring och rör sig under vilan, står inte blickstilla)
 • Nerjogg ca 2 km i lugnt tempo

banpass3

banpass2

Riktigt nöjd med passet och även lycklig över att det gick så pass bra att springa på banan. Hade ett mardrömspass här för någon månad sedan men nu njöt jag, även om den sista intervallen var vidrig. Ambitionen var att samtliga intervaller skulle gå i samma tempo och det lyckades jag med.

Syftet med det är att man ska minnas passet på ett positivt sätt och få en energiskjuts till kommande pass, det blir det ju inte om man springer för fort på första intervallerna och sedan ”dör” (det har förstås också hänt mig, men försöker undvika detta!) Avrundade passet med lite ruscher på gräsmattekanten med min nya parachute, två skärmar i tyg som man fäster fast runt midjan. Sedan är det bara att kuta järnet och man märker snart hur jobbigt det är. Effektivt träning för hållningen, mage och rygg med andra ord!

Vad har du hittat på denna (i alla fall här i Stockholm) soliga nationaldag? Och har du kanske andra smarta tips på hur man kan ta med familjen till sitt träningspass?

Taggar

7 Kommentarer

 1. Frida

  Hej!

  Inget svar på din fråga men måste bara säga att jag blir så otroligt sugen på att flytta tillbaka till Stockholm när jag ser dina bilder. Jag körde nämligen också intervaller på Kristinebergs IP och sprang längs Hornsbergs- och Kungsholms strand när jag bodde på Kungsholmen.

  Men jag ska försöka hålla mig kvar i Skellefteå som jag faktiskt flyttat till.

  Ville egentligen inget särskilt med detta men kan bara säga att jag även följer din podd och Insta och du är otroligt inspirerande! Tack! 🙂

  Svara
  • Petra Månström

   Vad glad jag blir att du tycker det! Kram!

   Svara
 2. Malin

  Hej Petra!
  Först och främst måste jag säga vilket bra intervallpass, ska nog ta och köra det själv någon gång (skulle även vilja testa de ruscher med en sådan parachute för det verkar ge mycket 🙂 ). Det blev intervallträning för mig också denna soliga nationaldag, 10×1 minut med trettio sekunders vila på Backavallen i Katrineholm. Kände att jag kunde springa fortare men det kommer. Sprang med min mamma som gav mig bra tips inför Linköping Halvmarathon (hon kommer inte vara hemma för att hjälpa mig).
  Fortsätt vara lika inspirerande på podden (älskar det senaste avsnittet med Anders Szalkai) och Insta!

  Svara
  • Petra Månström

   Tack snälla du, roligt att höra! Kram!

   Svara
 3. Annika

  Min familj är absolut inte intresserade av mitt löpande! 😀
  De kommer på mina lopp och hejar på, men där slutar det.

  Svara
 4. Kjell.Nilsson

  Tycker ej man ska ha så stort familjefokus på träning men er dag var väl bra picknick meden morsan tjoade runt lite.Våra barn är vuxna men fys 15-30 min i bostad eller på hotell
  eller badstrand(diskret ej framför alla ) kan man klämma in.
  Nytta med nöje har joggat o letat rum i Indien ,Turkiet m.m medan familjen softat.
  morgonjogg och sedan fikat, köpt bullar bröd till sovande familj.

  Friskis barngympa är också kul.Babysim kanske kul men de lär sig inte simma
  tidigare eller får vattenvana glöm det.Vår son var bra på hundsim men efter en vecka
  med Neptun sommarkurs gick det bra T Alshammar hjälpte till !.

  Gräva sandgropar annars utmärkt fys !

  Svara
 5. Anders

  Gött att se att Krillan levererar!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen