M

10 underbara saker med att ha barn!

av | jun 7, 2016 | Livet, Personlig utveckling | 3 Kommentarer

barn5

Nej, det är ingen dans på rosor och ibland vill man nästan säga upp sig. Men sedan är de ju så rara och söta att man bara smälter. Med sju månaders erfarenhet som päron i bakfickan kommer här min lista – 10 underbara saker med att ha barn!

1. Du kommer upp i tid 
Aldrig har det varit så ”enkelt” att komma upp på morgnarna. Man har ju liksom inget val och som en fin bonus får man ju ännu mer vaken tid med gullungen. Win-win 😉

2. Du får muskler utan att behöva gå till gymmet
Har aldrig varit så stark i armar, mage och rygg som de senaste månaderna. Plocka upp unge från golvet, lägga ner unge i babygymmet, lyfta upp unge från säng…en dag som förälder innehåller mängder av effektiva styrkeövningar. Kompletterar du bara med ”vanlig” allmänstyrka för kroppen samt att du har rätt teknik när du lyfter barnet så kan du bli urstark utan att behöva sätta en fot på gymmet.

LÄS OCKSÅ: Mina 7 hittills bästa stunder som mamma

3. Du får se en ny människa utvecklas
Det är häftigt att se hur Lillknodden gör nya framsteg varje dag och det gäller att vara närvarande, för den här filmen går inte i repris!

4. Pedanten i dig får en omgång
Innan jag blev förälder skulle alla prylar hemma ligga på ett visst sätt och minsta grej som låg framme på diskbänk, soffbord eller liknande gjorde mig sjukt stressad. Jag kan säga att så är det inte längre, för då skulle jag ha konstant hjärtflimmer.

LÄS OCKSÅ: Tar ni med er bebisen till frisören?

5. Du blir mindre ego
Innan jag blev mamma var jag sjukt ego och fokuserade enbart på mig själv. Jag är fortfarande ego och månar om att få lite egen tid här och där, men på det hela taget mår jag så mycket bättre nu när jag får lägga energi på en annan liten människa som behöver mig än när jag bara petade navelludd på mig själv. Man tar sig själv på lite mindre allvar och blir ödmjuk, en viktig milstolpe i den personliga utvecklingen.

barn6

LÄS OCKSÅ: Trött på träningshetsande bloggare? Läs då detta!

6. Du fattar äntligen meningen med livet
Tidigare grunnade jag mycket på det där. Varför vi föds, lever och sedan dör. Men under förlossningen trillade polletten ner, plötsligt blev meningen med livet mer uppenbart. Liv ger liv, liksom. Det är stort och vackert.

7. Du blir bortskämd med bebisleenden
Även om Adrian förstås har sina svackor då han bara är missnöjd och grinig så finns ju också ljuspunkterna som är värda alla svackor. När han ler sitt oförställda och underbara leende så smälter man ju bara.

LÄS OCKSÅ: Mina 10 hittills värsta stunder som mamma

8. Du omvärderar din egen livssituation
Ofta bidrar föräldraskapet till att man ifrågasätter det liv man tidigare levde. Trivs jag verkligen på mitt jobb eller vill jag göra något annat? Kanske byta till ett mer kreativt yrke – eller tvärtom? Kan verkligen känna igen mig i de här funderingarna, som jag själv är mitt uppe i.

9. Du blir roligare att umgås med
Många vänner och bekanta har sagt att de upplever att jag har blivit lugnare och mer harmonisk att umgås med nu sedan Adrian kom. Kan nog faktiskt hålla med dem och anledningen är att jag inte längre känner att jag behöver jäkta fram i livet och ”jaga lyckan”. För nu finns den ju här, framför näsan på mig (med en spya bredvid sig som behöver torkas upp 😉

LÄS OCKSÅ: Hur mycket hinner du med dig själv, mamma?

10. Du får en vän för livet
Förutsatt att du sköter dina kort, såklart, men då kan du få en underbar vän för livet!

Något du vill lägga till? Kommentera GÄRNA! 

Foto bilderna ovan: Jonas Hansen

Taggar

3 Kommentarer

 1. Helena

  Underbar lista Petra! Jag har en bebis och en 20-åring så jag vet … det blir bara roligare och du har så rätt om att man aldrig mer är ensam.

  Svara
 2. Ida

  Dom där nätterna när barnet totalvägrar somna och du får en liten egentid med mys och bara titta på barnet när h*n ligger i sin säng o jollrar glatt.. hur trött man än är så är de ändå en underbar stund

  Svara
 3. Maria

  Håller med på varenda punkt!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen