ALLA KAN GÖRA MILEN UNDER 40 MINUTER!

Petra MånströmLöpning, Maratonpodden, Träningsfilosofi, Träningsmotivation, Träningstips1 kommentar

Johan Larsson

Distanspassen ska nästan kännas som en rask promenad snarare än en jogg. 10 av Johan Larssons 13 pass per vecka går i den farten.

Svårt att ta in? Du är inte ensam! Majoriteten av svenska löpare tränar helt fel – om målet är att bli snabbare. Generella träningsprogram är inget han förespråkar och alla klarar milen under 40, det handlar bara om rätt inställning… Visst är det provocerande? 😉 Dessutom: hur har han gjort för att träna mindre och ändå bli snabbare..? Jag säger bara en sak: SNÄLLA, MISSA INTE DET HÄR AVSNITTET om du vill ta din löpning till nivåer du inte trodde fanns! Lyssna i poddapparna eller direkt i spelaren nedan! 🏃⚡⚡

+2

En Kommentar på “ALLA KAN GÖRA MILEN UNDER 40 MINUTER!”

 1. Bra samtal.
  Tror väldigt många ambitiösa motionärer gör misstaget att ta i för mycket på distanspassen.
  Många skulle nog vara hjälpta att gå över på 10 dagarscykler för att kunna skjuta pass och lägga in vilodagar.

  Att känna sig muskulärt pigg på kvalitetspassen är nog en bra indikation på om den totala återhämtningen är tillräcklig.
  Viktigt poäng att skilja på ansträngningsnivå (hur hårt jag tar i) och träningseffekt (hur väl jag tillgodogör mig träningen) och märka att det är olika saker.

  Viktigt att se till den alternativa träningen (hur mycket sliter den muskulärt?) och belastningen från arbete/familjeliv (ofta stor skillnad där mellan elitutövare och motionärer, som inte sällan heltidsarbetar).

  Mental, fysisk och känslomässig återhämtning glöms ju ofta bort när man pratar träning.
  Mat och sömn. Det har ju uppmärksammats att kvinnor som tränar hårt och underäter (ligger på negativ energibalans) kan ligga stabilt i vikt men stagnera/ligga stilla i utveckling och riskera att dra på sig stressfrakturer etc pga sämre benhälsa.

  0

Kommentera

Din epostadress publiceras inte