M

5 oväntade sätt att locka ut bebisen på

av | feb 2, 2016 | Blogginlägg | 0 Kommentarer

klampar
Kylklampar på magen – det funkade för mig! Foto: ÖoB.
Trött på att gå omkring med bebis som verkar ha bosatt sig för gott i din ständigt växande kulmage? Mot slutet av min graviditet var jag sjukt less på magen och ville bara att bebisen skulle komma ut så att man fick bli människa igen.
Det cirkulerar lite olika ”husmorsknep” som handlar om hur man kan få igång förlossningen på ett naturligt sätt. Hallonbladste, gå i trappor och äta ananas är ett par av de mer kända knepen. Här kommer ett gäng nya knep som du kanske inte visste om – några lite mer kontroversiella än de andra:
1. Gör brasiliansk vaxning. Min ögonfransterapeut (heter det så?) hävdade med bestämdhet att den brasilianska vaxningen hon lät göra på salong var det som satte igång hennes andra förlossning. Och ja, det har funkat för fler än henne…
2. Lägg kylklampar på magen. Kan ha varit det som lockade ut Adrian fem dagar före beräknad födsel. Var så less på att gå runt med spänd mage att jag lade en handduk på magen och två kylklampar över den. Några timmar senare satte värkarna igång.
3. Träna. Jag körde intervallspinning fredagen den 6 november utan problem. Alltså, det handlade inte om någon maxning på något sätt – men blev svettig (räckte i och för sig med att sätta sig på cykeln och trampa lite lätt för att bli blöt av svett, haha). Kanske var det träningen i kombination med kylklamparna (och vaxningen?!) som gjorde susen?
4. Drick något kallt. Ett par glas läsk med lite isbitar och citron i ska ha varit utlösande faktor för en nära väninna.
5. Gå in på en blogg du inte gillar. Kanske den här? 😉 Hur som helst: när du blir irriterad är sannolikheten stor att blodtrycket ökar och saker och ting kan startas.
Lycka till med bullen! Och visst ska man vänta tills bebisen är redo – men det skadar ju inte att hjälpa den lite på traven. Placeboeffekten bör ej underskattas…

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen