M

Gymmet har blivit krogen för svenska singlar

av | feb 2, 2016 | Livet | 7 Kommentarer

gym
Gymmet är den nya, heta dejtingscenen – allt enligt en ny undersökning. Foto: Public-Domain-Image.com.
Singel? Skippa krogen och nätet och gå till gymmet! En ny undersökning visar nämligen att det börjar bli accepterat att flörta på gymmet. 8 av 10 singlar tycker att det är okej och 30 procent anger att de har testat. Nätdejtingsajten som står bakom undersökningen skriver också i pressmeddelandet att detta ligger i linje med preferenserna hos deras medlemmar: drömdejten tränar 3-4 gånger i veckan, äter hälsosamt och dricker måttligt. 
Vi svenskar gillar att träna. Vi gillar det så mycket att vi faktiskt är Europas mest tränande folk. En ny undersökning gjord av dejtingsajten Match visar att även svenska singlar är träningssugna: 67 procent av medlemmarna tränar regelbundet. Många som tränar fokuserar på att bygga muskler eller gå ner i vikt, men de allra flesta av de drygt 4 000 svarande i undersökningen, 76 procent, uppger faktiskt att de tränar för att leva ett friskare och längre liv. Drygt hälften, 52 procent, tränar för att bli attraktiv för en potentiell dejt. Det stora hälsointresset kan också vara en förklaring till att gymmet ser ut att bli den nya, heta dejtingscenen.

LÄS OCKSÅ: 10 tecken på att du är nybliven förälder
83 procent av de tillfrågade tycker att det är okej att flörta på gymmet, men trots det är det väldigt få singlar som vågar söka kontakt med andra när de tränar. Endast två procent av de svarande uppger att de flörtar regelbundet när de tränar. En tredjedel säger att de flörtat någon gång. Även de sökpreferenser som dejtingsajtens tiotusentals svenska medlemmar angett när de registrerade sig på tjänsten, visar att träning och hälsa är två viktiga parametrar i jakten på en partner. Idealpartnern tränar 3-4 gånger i veckan, äter hälsosamt och dricker måttligt, visar en genomgång.
LÄS OCKSÅ: Tjejer, våga äta som en hel karl!
Lite kul att det är just en dejtingsajt som står bakom undersökningen, resultatet visar ju att de inte längre behövs. Men roliga nyheter, tycker jag. Personligen har jag aldrig gillat krogen, det tar bara en massa tid och gräver hål i plånboken. Gymmet (eller kanske ännu hellre: löpspåret) ger ju dubbelbonus i form av bättre hälsa OCH en potentiell drömpartner! 

Taggar

7 Kommentarer

 1. Sandy

  Haha jag träffade faktiskt min kille på gymmet där vi båda hängde morgon och kväll, vardag som helg.
  Han hade tydligen spanat in mig en längre tid men jag såg inte honom förrän han vågade sig fram och kommenterade min ”snygga brottarskor” =)
  Och sen blev det x antal träningspass ihop och dater efter det och nu är vår kommande son är beräknad till april, ett år efter första daten 🙂
  Höll verkligen inte i handbromsen här men det känns så rätt så varför inte köra på !

  Svara
  • Petra Månström

   Underbart!!!

   Svara
 2. Camilla

  Jag har lite samma historia. Träffade min sambo/blivande man på gymmet för snart två år sen..
  Vi var lite sega med att ta kontakt med varandra och det tog oss hela tre år innan vi vågade säga mer än ”hej” till varandra. Meeeen, det verkar vi kompensera för nu. I juni firar vi två år tillsammans och lagom till dess har vi hunnit med en förlovning, ett husköp och förhoppningsvis har vår dotter hunnit titta ut till dess också 🙂 Dem där gymmen är allt bra att ha av flera anledningar 🙂

  Svara
  • Petra Månström

   Vad roligt att läsa solskenshistorier som den här!

   Svara
 3. Kjell.Nilsson

  Retroragg 1.Får jag bjuda på en drink ? te.x protindrink vid gymet om det finns,annars
  går det bra på krogen med Mojito.
  Retroragg 2. brukar ni ofta gå här ? bör undvikas hen har ju årskort !
  Till Sandy 2/2 12.26 vad köper man brottarskorna undrar kvinnlig bekant ?

  Svara
  • Petra Månström

   Haha

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen