M

5 bra tips för att slippa bli förkyld

av | sep 30, 2018 | Samarbeten | 0 Kommentarer

Det här med att bli förkyld och tvingas till ett ofrivilligt träningsuppehåll är ju väldigt frustrerande. Därför tänkte jag nu dela med mig av mina bästa knep för att slippa bli förkyld.

Väldigt många frågor jag får handlar om just hur man förebygger förkylningar – och hur man gör om man väl blir förkyld. Under åren har jag samlat på mig lite bra tips som jag har märkt fungerar för mig. Här kommer de:
1. Bli inte nerkyld
Att träna sig svettig och sedan inte duscha och byta om direkt, utan kanske sitta på bussen ett bra tag innan du duschar, kan vara riktigt förödande. Jag har gjort detta några gånger, kommit hem stelfrusen med blåa läppar och sedan har förkylningen kommit som ett brev på posten. Gör inte om mitt misstag – kan du inte duscha direkt efter passet, ta med dig ombyte och byt SAMTLIGA plagg inklusive eventuell sport-bh och andra underkläder.
2. Drick min specialhutt
Koka upp vatten och låt svalna lite. Blanda sedan med lite rom (snåla inte!), citronsaft och honung. Den här brygden har i kombination med övriga punkter visat vara väldigt framgångsrik för mig, så varför inte testa du också?
3. Ha alltid minst en flaska Coldzyme hemma
I mitt förkylningsliv finns det en tid före och efter att jag upptäckte Coldzyme. Numera kan jag inte vara utan den här munsprayen, som är en så kallad medicinteknisk produkt. Det innebär att den inte går in i kroppen utan bildar en hinna i munhåla och svalg som gör det svårare för bakterier och virus att få fäste. Jag tar Coldzyme både när jag märker att halsen börjar bli irriterad, men också när jag vet med mig att jag utsätter kroppen för extra stor smittorisk. Den kan till exempel vara när jag är hemma och vabbar min son, när jag flyger och så vidare. Sprayen fungerar inte alltid, men OM förkylningen ändå skulle bryta ut så upplever jag att den blir ”snällare” än om man inte använt den.
ColdZyme
4. Vila hellre för mycket än för lite
Ja, jag vet! Det rycker i benen, man är frustrerad och vill bara ut och kuta. Men mitt bästa tips för att slippa bakslag och långa, sega träningsuppehåll är att hellre vila en dag extra än tvärtom. Det tar emot just då när du är mitt uppe i det, men du har igen det i det långa loppet – jag lovar.
5. Ät ordentligt!
Du har säkert hört det redan, men jag tar det igen: kroppen behöver rejält med näringstät mat för att orka med vardagen, träning och bygga ett starkt immunförsvar. Så glöm inte den här uppenbara, men kanske ändå rätt svåra punkten: ät ordentligt!
TÄVLING! På mitt Instagram kan du just nu tävla om TRE årsförbrukningar ColdZyme till hela familjen!
LÄSTIPS! Ny ColdZyme-studie på elitidrottare bekräftar förebyggande och förkortande effekt
Har du fler tips på hur man effektivt jagar bort förkylningen? Kommentera gärna!
Foto bilderna ovan: Jonas Hansen

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen