M

10 viktiga insikter under tropikhalvmaran

av | feb 29, 2016 | Resor | 1 kommentar

Igår deltog jag i ett lopp jag länge har sneglat på, nämligen halvmaran här på Seychellerna. Under loppet fick jag en rad nya insikter. Man hinner ju tänka en del mellan andetagen när man är ute i två timmar och 32 minuter:
1. Lidingöloppet i all ära, men kuperingen under halvmaran här på Seychellerna får tremilen på ön utanför Stockholm att framstå som rätt så flack.
seychellmaraton2
2.Att försöka springa en backig halvmara i 90-procentig luftfuktighet och 35 grader i skuggan är apjobbigt. Acklimatisering rekommenderas varmt (hehe).
3. Räkna inte med att det finns något annat än vatten vid vätskestationerna. För att vara på den säkra energisidan, medtag egen sportdryck eller gel på mindre lopp av det här slaget. Jag hade gärna fått lite sportdryck i magen mot slutet, det hade nog lättat upp stämningen lite 🙂
4. Springer du bakom ystra barn (i mitt fall deltagarna i 5-kilometersloppet), räkna inte med att de kommer att springa rakt. De kan när som helst få för sig att springa in mitt framför dig, det fick jag bittert erfara igår då jag krockade med en sprallig, yngre löpare och slog upp elaka skrubbsår på knän och i handflatorna.
seychellmaraton3
5. Vid vätskekontrollerna, drick inte bara vätskan utan se till att hälla vattnet över handleder huvud och vrister. Det ger en något behagligare känsla under åtminstone de kommande tvåhundra meterna.
6. Att försöka springa en backig halvmara i 90-procentig luftfuktighet och 35 grader i skuggan är apjobbigt. Acklimatisering rekommenderas varmt (hehe).
seychellmaraton4
7. Att delta i lopp av det här slaget ger fantastiska möjligheter till möten med nya, roliga människor. Igår småpratade jag bland annat med en israelisk kvinna iklädd en lustig keps med paraply på. Hon fullföljde i och med gårdagens lopp sitt mål att springa ett lopp i varje världsdel.
8. När du ska spurta i mål, utgå då inte från att målrakan är fri från folk. Igår fick jag ropa högt på en grupp människor som stod och surfade på sina mobiler ungefär 20 meter från målportalen. Charmigt och lite irriterande. Men mest charmigt.
9. Att ta av sig löparskorna och slänga sig i havet direkt efter målgång är en grym idé.
seychellmaraton1
10. En kokosdrink som dricks med sugrör direkt ur kokosnöten är den bästa after run:en jag har testat hittills.
11. Bonusinsikt: man vill tillbaka hit och ta revansch på banan. För det här loppet är väldigt charmigt och roligt.

Taggar

1 kommentar

  1. Annika

    Härligt att du är nöjd trots diverse hinder på vägen 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen