M

Veganska minipajer med choklad och mandelsmör

av | mar 4, 2018 | Blogginlägg | 3 Kommentarer

Alltså, kombinationen choklad och mandelsmör med lite lätt sälta! Så galet gott! Du måste bara testa dessa veganska godingar, att äta dem är som julafton för dessertfantasten!
För ett tag sedan kände jag att jag ville börja testa att äta lite mer veganskt. Absolut inte utesluta kött, men minska ner ganska mycket och botanisera bland alla de härliga, växtbaserade produkterna som poppar upp överallt just nu. Inte minst därför att jag märkte att min mage mådde mycket bättre då. Och en väl fungerande mage är ju som bekant rätt så bra att ha när man springer mycket 😉
Nötsmör är en sådan produkt. Jag har testat mandelsmör, jordnötssmör, pumpakärnsmör och you name it. Mandelsmör är favoriten, utan konkurrens! Jag experimenterar en hel del med olika råvarukombinationer och följer den väldigt inspirerande Bakerita, som flera gånger i veckan lägger ut spännande recept.
Och från hennes sajt kommer inspirationen till nedanstående recept, som jag har modifierat lite för att passa svenska mått. Jag har använt miniformar som är 10 cm i diameter, då får du sammanlagt två minipajer. Det går förstås fint att dubbla eller trippla satsen om du vill. Och just ja – gillar du inte mandelsmör går det lika bra att använda jordnötssmör!
VEGANSKA MINIPAJER MED CHOKLAD OCH MANDELSMÖR
VEGANSKA MINIPAJER MED CHOKLAD OCH MANDELSMÖR
Crust:
1,9 dl mandelmjöl
0,3 dl kakaopulver
0,3 dl kokosolja
1/2 msk lönnsirap
En nypa flingsalt
Fyllning:
1,25 dl mandelsmör
1 msk lönnsirap
1 msk kokosmjöl
1 msk kokosolja
En nypa flingsalt (skippa saltet om ditt mandelsmör är saltat)
Chokladganache:
3 msk smält choklad
1 msk mandelsmör
En nypa flingsalt
Rör ihop ingredienserna till crusten och tryck ut i formarna. Låt stelna i frysen i minst 15 minuter. Mixa sedan ingredienserna till fyllningen och häll ner i formarna. Låt stelna i frysen igen i cirka 15 minuter. Smält chokladen, till exempel i mikrovågsugn, blanda med mandelsmör häll över tarteletterna. Strö på flingsalt och låt stelna igen. Tarteletterna avnjuts med fördel när de har fått mjukna en aning, men tänk på att de smälter väldigt snabbt på grund av allt fett. Ta alltså ut ur frysen relativt tätt inpå servering. Njut! Hoppas du gillar dem lika mycket som jag!
!! TÄVLING: Om du vill ta chansen att bli en av 10 lyckliga vinnare som får ett välfyllt produktpaket från webbhälsobutiken Bodystore (värde 2 400 kr) så har jag just nu en tävling på mitt Instagram.
Ursprungsreceptet hos Bakerita hittar du här. Foto bilderna ovan: Petra Månström

Taggar

3 Kommentarer

  1. Therese

    Oj, så smarrigt det såg ut……

    Svara
  2. Hanna

    Oj, de där låter verkligen underbart goda!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen