M

Så blir du din egen bästa löptränare

av | mar 10, 2018 | Blogginlägg, Träning & hälsa | 2 Kommentarer

Osäker på hur du ska lägga upp din löpträning? Vill du lära dig mer om vilka pass du bör få in för att vara redo för vilken utmaning som helst mellan 5 kilometer och maraton?
Rykande färska avsnittet av Ewerlöf & Månström handlar om just det. Dessutom: hur kan Malin greja 20 kilometer vilken dag i veckan men blir helt däckad efter 25? Hur påverkas prestationen av p-piller? Vilka skor använder Malin på vintrigt underlag? Och varför är träningsvila på grund av förkylning INTE samma sak som vila?
Du hittar avsnittet på Spotify i mobilen, på iTunes, i poddapparna eller så kan du lyssna direkt i spelaren nedan. Mycket nöje!

Foto bilden ovan: Emma Shevtzoff

Taggar

2 Kommentarer

 1. Gabriella

  Hej Petra, min kommentar har ingen direkt parallell med detta inlägg. Jag sprang av en slump över din blogg igår, och de blev en form av sträckläsning. Vilken inspirationskälla du är. I mina ögon balanserar du träning, kost och hälsa med ett sunt synsätt. Jag fastnar vid din bakgrund med ätstörningar och hur du hittat tillbaks till dig egen identiteten där du tagit dig därifrån och till där du är idag. Jag är 34 år och har mer eller mindre haft ett osunt förhållningssätt til mat och kropp sedan tonåren. När löpningen kom in i mitt liv för ett par år sedan upptäckte jag viktens fördelar med detta och de blev maniskt. Men min mage sa hela tiden att detta är fel, så en dag sa jag stopp. Och även om jag idag triggas av mitt tidigare påhittade ideal om den perfekta kroppen och hur man tar sig dit, så blir de för varje dag lättare att prata sans med tankarna och landa i de som är sunt och hälsosamt. Du jämförde de med ett alkoholmissbruk i ert tidigare inlägg, och de är nog sant!
  Löpningen finns kvar som en del av mitt liv, och med en normal kost har jag kunnat springa den där milen utan problem. Nästa mål är att våga delta i ett lopp, Lidingöloppet står först på tur.
  Sammanfattningsvis, som kontrast till dagens hets om dieter och jakt på den ultimata kroppen är din blogg en oas, jag hoppas fler hittar hit.

  Svara
  • Petra Månström

   Så roligt att du har hittat hit och tycker om det du läser! Ja, det finns mycket hets och stress därute – jag försöker vara andningshålet och frizonen för alla dessa som inte orkar med det där. Stor kram!

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen