M

Veckans löparnördighet #1

av | mar 5, 2016 | Blogginlägg | 1 kommentar

Under åren som löpare har man ju samlat på sig en del erfarenheter och tricks som kanske inte nybörjaren direkt tänker på. Därför tänkte jag nu införa något som jag kallar ”Veckans löparnördighet”.
Först ut är en produkt som min goda vän MarathonMia tipsade mig om. Utan den skulle mina fötter inte se ut som bebisfötter efter strapatser som Swissalpine Marathon, UltraVasan och nu senast Eco-Friendly Marathon of the Seychelles:
sportslick
seychellmaraton4
Sportslick heter denna fiffighet, en salva som motverkar skavsår, blåsor och klåda. Den är vattenfast och sitter alltså kvar även när du simmar, toppen för dig som håller på med t ex swimrun. Dessutom är den antibakteriell och förebygger svampbildning, samt innehåller aloe vera-extrakt som hjälper till att läka småsår och irritationer. Helt enkelt en produkt som den hängivna snorsportaren knappast kan vara utan, för fötterna är ju det viktigaste man har (förutom skallen). Mitt tips är att införskaffa en stor tub som du smörjer på hemma och sedan en mindre tub som du har med dig på loppet/passet och applicerar vid behov. Kladda på ordentligt! Mer än du tror, foten ska liksom ”åka runt” i strumpan. Jag köpte mina tuber i Multisportshopens webbshop, men finns förstås på flera andra ställen också.
Lycka till! Snart kommer nästa nördighet – håll utkik!

Taggar

1 kommentar

  1. Marie

    Själv kör jag denna, rumpräddaren: http://www.medevisalvan.se/category.html/sport
    Funkar bra även på fötterna. Ljumskarna och under pulsbälte mm brukar jag smörja. Tycker även att sår och blemmor läker fortare. Känner även de som smörjer bebisrumpor med den.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen