M

10 härliga saker med att inte längre vara gravid

av | mar 4, 2016 | Blogginlägg | 3 Kommentarer

Ja, det är jättehärligt att kunna bli gravid och få ha möjligheten att sätta ett nytt liv till jorden och allt det där. Men ärligt talat, jag var aldrig särskilt road av att vara gravid. Och nu när jag inte längre är det tänkte jag lista 10 härliga saker med att just inte vara på smällen:

  1. Du ser dina fötter igen. Och kan knyta skorna själv – hej då, foppatofflor!
  2. Du blir mycket behagligare för din omgivning. Kommer inte sakna humörsvängningarna med dalar djupare än Marianergraven.
  3. Du får dricka vin igen. Det är inte nödvändigt och tack vare graviditeten upptäckte jag en rad utmärkta, alkoholfria alternativ – men det går inte att komma ifrån att ett glas vin till maten lite nu och då är gott. Och ärligt talat är det ursvårt att hitta bra röda, alkoholfria viner.
  4. Du får krama din bebis/dina bebisar. Istället för att bara ha en ”hen” som lever rövare i din mage får du chansen att gulla live med underverket. MYCKET roligare än att gå runt och bära på detsamma.
  5. Du får bli avlastad. Att vara gravid innebär att under nio månader härbärgera nykomlingen med allt vad det innebär. Frihetskänslan att efter förlossningen få möjlighet att dela på att ta hand om bebben är obeskrivlig.
  6. Du slipper kräkas. Visserligen blev jag matförgiftad i förrgår och kräktes mer än jag gjorde under hela graviditeten, men att vara konstant illamående OCH kräkas i flera månader slipper jag gärna.

springa_löpning

 1. Du slipper bära mammakläder. Som modeintresserad och höggravid har man två val: försöka klämma in sig i sina vanliga kläder och ha en ”ölmage” som hänger över byxkanten ELLER köpa mammakläder som man kan använda i ett par månader och där modet har dröjt sig kvar på 50-talet. Tänk storblommigt, A-linjeformat och puttenuttigt.
 2. Du kan börja träna på allvar igen. Kanske den viktigaste punkten – jag grät av lycka när jag för första gången kunde springa en mil utan besvär. Enorm känsla!
 3. Du får plats med mer mat i magen. Som höggravid kände jag mig alltid mätt och efter en liten macka blev mättnadskänslan olidlig. Drack jag ett glas vatten blev jag dessutom akut kissnödig, så att äntligen få plats med normala matportioner och dryck igen var fantastiskt.
 4. Du slipper gå på toaletten tre gånger i timmen. Att ha en bebbe som trycker på urinblåsan kan knäcka den starkaste. Jag är SÅ glad över att slippa springa på toa i tid och otid – och att SLIPPA den där molande kissnödighetskänslan.

(Bilden ovan är tagen tidigare idag då jag tog en liten löptur på stranden här på Seychellerna.)
Någon punkt jag har glömt? Fyll gärna på!

Taggar

3 Kommentarer

 1. Maria

  I vecka 36 så är din lista som en önskelista till jultomten – som går i uppfyllelse snart. JAG LÄNGTAR SÅ OTROLIGT MYCKET till att inte längre vara gravid!!!!
  MvH
  Trött på att agera gratis hotell, oavsett att det är världens enligt mig viktigaste gäst som bor där

  Svara
  • Petra Månström

   🙂

   Svara
 2. Emma

  Tänk så olika upplevelser man kan ha av graviditeten. Jag kände mig skitsnygg, modeintresserad som jag är tyckte jag att det var lätt att få ihop snygga outfits, gick med klackar ända in i det sista 🙂 På gymet kände jag mig superstark och fick så många fina komplimanger för min kula på magen. Kan även sakna den magen och förväntningen på det lilla livet som sparkar där inne, fast självklart är det ljuvligt när bebisen är född!
  Njut av semestern, det ser fantastiskt ut och stort grattis till din prestation!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen