M

Träningsapparna hotar din integritet

av | feb 23, 2016 | Blogginlägg | 1 kommentar

runkeeper_iphone
Brukar du använda dig av appar som till exempel Endomondo, Runkeeper eller Strava när du tränar? Då bör du ha i åtanke att den information du matar in i appen med största sannolikhet kommer att spridas.
Det visar en ny rapport från den norska konsumentorganisationen Forbrukerrådet, där man fann att fem populära hälso- och träningsappar har stora brister i hur de hanterar användarnas data. Förutom ovan nämnda appar får även Strava, Lifesum och Myfitnesspal kritik.yfitnesspal får alla kritik.
Det vanligaste problemet är att användarna saknar koll på hur uppgifterna om deras personliga hälsa används, det är helt enkelt för krångligt att läsa igenom användarvillkoren. Strava är den enda som är tydlig med vilken tredje part data delas med. Kaloriräknaren Myfitnesspal står ut negativt, företaget bakom förbehåller sig rätten att använda kundens namn och profilbilder till vad de vill. Runkeeper och Endomondo kommunicerar var användarna befinner sig, även när de inte tränar.
Jan Bertoft, generalsekreterare på Sveriges konsumenter, råder konsumenterna att vara mer misstänksamma. Våra personuppgifter är nämligen hårdvaluta, skriver TT.
Hmm, tror jag håller mig till min klocka även i fortsättningen. Och låter bli att koppla upp den. Mina personuppgifter är min ensak.

Taggar

1 kommentar

  1. Annika

    Jag har kört med Runkeeper tidigare och nu har jag Routetracker.
    Inte tänkt på sånt. Fast jag har inte matat in så värst mycket info om mig själv.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen