M

Brasiliansk vaxning – den gravida kvinnans räddning

av | feb 22, 2016 | Blogginlägg | 0 Kommentarer

mage
Nej, att vara gravid var ingen hit för mig. Jag kände mig flodhästtung och ballongsvullen (överallt – och då menar jag överallt!) från dag ett, trots att ingen ens kunde se att jag hade en bulle i ugnen. Tre trappsteg upp till lägenheten kändes som ett maraton och till och med att duscha framkallade andhämtningen from hell. 
Muntorrhet, konstant ”mensvärk” och ett extremt lättretligt humör var andra fina bonusar med graviditeten. För att överhuvudtaget orka ta mig ut bestämde jag mig snabbt för att lyxa till det extra mycket på fäfängefronten. Det gjorde STOR skillnad och nu vill jag dela med mig av dem till er, håll tillgodo!
LÄS OCKSÅ: Fransarna, min räddning i vardagen!
1. Brasiliansk vaxning
Du som föredrar hårväxt därnere kan sluta läsa här. Men till er andra: nej, att stå med rakhyvel och greja därnere med en stor mage i vägen är ingen hit. Men även innan magen har vuxit till sig så kan huden just där bli väldigt illa åtgången av rakning hemma i duschen, särskilt om du råkar använda en slö rakhyvel. Så att gå till salong och få brasiliansk vaxning var en fantastisk lyx som jag varmt kan rekommendera. Man känner sig snabbt fräsch blir på mycket bättre humör.
glo_minerals_concealer
2. Gravidmassage
Lider du av foglossning, ont i ländryggen, gravidischias, svullnad, värk i nacke eller annat? Boka genast en tid för så kallad terapeutisk gravidmassage. Magiskt bra och det hjälper på stört. Bor du i Stockholm kan jag tipsa om Behandlingsteam John Carrier, vet flera som har grymt bra erfarenheter av deras gravidmassage.
3. Gå till frisören!
Många kvinnor upplever att de får bättre hårkvalitet under graviditeten. Utnyttja det! Gå till frisören och klipp en ny, snygg frisyr eller varför inte bara gå dit och få en salongsföning? Det har jag gjort flera gånger inför fotograferingar, viktiga möten och annat. Kostar några hundralappar och resultatet håller i flera dagar (om du inte tvättar håret, vill säga). Med snyggt hår känner man sig genast på bättre humör!
LÄS OCKSÅ: Vad är kroppshets för dig?
4. Investera i en grym concealer
Jag säger bara: GloMinerals Concealer Under-Eye (tack för tipset, Martina! ;-))! Det är den utan tvekan bästa concealern jag har provat och den gjorde underverk mot de mörka trötthetsringarna jag fick av sömnlösa nätter med restless legs under graviditeten. Och efter förlossningen har du också nytta av denna magiska produkt, då mot vaknätternas effekt…
asos_gravid_bikini
Gravidtankini från brittiska Asos, totalpris för under- och överdel är ungefär 400 svenska kronor.
5. Köp snygga gravidkläder
Hasa runt i mysbrallor och jättetunikor kan man ju göra. Eller så lägger man ner lite tid och energi på att nosa upp riktigt fina gravidkläder som smickrar din kropp. Jag hittade en massa fint på brittiska sajten Asos.com och en grym gravidbikini hittade jag på Lindex. Där köpte jag också ett par jeansshorts med sån där gravidmudd upptill. Tror jag bar shortsen typ varje dag under sommaren, SÅ bra!
Fler sköna fåfängetips? Kommentera gärna!

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen