SMARTA SOCKERERSÄTTARE FÖR DIG SOM VILL MINSKA PÅ VANLIGT SOCKER

Petra MånströmHälsa, Kost, Livsstil, Mat, Recept, Samarbeten6 Kommentarer

Use like sugar

Gillar du att baka eller kanske söta kaffet, men vill inte få i dig onödigt socker? Då vill jag tipsa om ett gäng grymt bra produkter från Nick’s!

Det ska sägas med på en gång: att jag försöker minska på sockret i min vardag har inget att göra med att jag jagar kalorier. Tvärtom, eftersom jag lever ett aktivt liv och tränar mycket behöver jag få i mig ordentligt med kalorier varje dag. Anledningen till att jag vill få bort onödigt socker är effekten som sockret har på hälsan.

Vill inte komma med någon skrämselpropaganda, utan konstaterar bara att jag mår så mycket bättre när jag skär ner på raffinerat, vitt socker till vardags. Men samtidigt gillar jag ju söta smaker. Och då finns det ett gäng grymma produkter från Nick’s som jag gärna vill tipsa om.

Nick’s Use like sugar (bilden ovan) är en sockerersättare för till exempel matlagning och bakning. Den består av en mix av erytritol, xylitol och steviolglykosider och du doserar det på exakt samma sätt som vanligt socker.

Nick's Fiber Syrup

Sedan har vi Nick’s Fiber Syrup och Nick’s Fiber Syrup with honey flavor. Perfekta på frukostyoghurten, pannkakorna eller för att söta kaffe eller te. Att förpackningarna är så snygga och färgglada att man gärna har dem framme som en inredningsdetalj är ett extra plus!

Jag vill också passa på att tipsa om Nick’s grymma receptbank med en massa härliga recept, kika gärna in där! Och här är ett tidigare inlägg där jag skriver mer om min syn på olika sötningsmedel och varför jag föredrar dem som Nick’s använder i sina produkter.

Hur tänker du kring socker? Berätta gärna! Och kul också om du som har testat någon av produkterna här i inlägget vill berätta om vad du tyckte!

0

6 Kommentarer är aktiverade “SMARTA SOCKERERSÄTTARE FÖR DIG SOM VILL MINSKA PÅ VANLIGT SOCKER”

 1. Det är skrämmande hur mycket socker det är i vanliga produkter i som dessutom är maskerade med en massa konstiga namn (tex majsstärkelse och potatisstärkelse med mera)
  Jag äter nu en ketogen kost så jag äter inte mycket kolhydrater alls över huvudet taget. Men det var inte på grund av sockret som jag valde keto utan det är för att min mage var så tråkig och till slut tröttnade jag. Keto är det enda som fungerat. Vill inte hålla med mediciner om jag inte måste då jag inte tror på symtomlindring utan jag vill hitta orsaken. Angående sockret så har jag alldeles för mycket kunskap kring det så jag vågar inte riskera min hälsa. Ett lästips är Ann Fernholms ”ett sötare blod”. Socker har en direkt negativ påverkan på vår hälsa så alla mår bra av att dra ner på sockret.

  0
 2. Dessutom har dem glutenfria bars och choklad. Som glutenallergiker och hälsofreak som gärna utelämnar sockret har jag hittat en favorit i dessa produkter.

  En bra samarbetspartner. =) och Nicks är en personlig favorit till mig.

  0
 3. Får jag fråga varför min kommentar är bortplockad? Vet att den kom fram. Jag vet att jag är strikt i mitt sätt att tänka kring socker men allas tankar måste väl ändå få komma till tals?

  0
 4. Jag tycker sötningsmedel är lite läskiga, så jag använder hellre vanligt socker. Och så försöker jag hålla fikafrekvensen låg istället, så gott det går. Själv upplever jag inte att jag mår dåligt av socker, men finns ju mycket annat gott och bra man vill få i sig och då känns det dumt att fylla på med såpass näringsfattig energi.

  0
 5. Jag är inte så förtjust i socker och kan känna att det är jobbigt att tacka nej. Ofta när det är fikabjudning är jag sällan sugen men äter ändå. Alla tycker inte om söta smaker. Jag undviker mer än gärna socker. Äter mycket mat och det är godare ?
  Ibland kan det gå en månad utan att jag ens äter en sötsak och då smakar det inte supergott då.
  Man får äta vad man vill och socker i lagom mängd är helt ok för de flesta.

  0

Kommentera

Din epostadress publiceras inte Obligatoriska fält är märkta *