M

Sluta kommentera folks kroppar. Nu!!!

av | jun 22, 2016 | Blogginlägg | 3 Kommentarer

Jag blir SÅ otroligt ledsen och besviken. NÄR ska folk inse att löpare, cyklister, simmare – you name it – INTE är stöpta i en och samma form.

Att det helt enkelt inte finns något som heter idealvikt och ideallängd för en löpare. FATTA! Varför är jag så upprörd? Jo, i morse läste jag på Facebook att en av mina största förebilder inom träning, fantastiska Emma Igelström, under en cykeltur på Fuerteventura fått höra av några äldre, manliga medcyklister att hon är för ”lång och stor för att köra långdistanslopp”.
SUCK! Och SUCK igen.
Tyvärr känner jag igen mig alltför väl. Jag har också fått höra bakom ryggen i startfållor/i kommentarsfält och rakt i ansiktet från ”folk” att jag nog inte har löparkropp. Att jag inte borde träna så mycket styrketräning, för det gör mig ”tung och långsam”. Och så vidare och så vidare.
När ska folk fatta att det inte finns en idealvikt och en ideallängd för att ”platsa” som uthållighetsidrottare? Jag har sett människor i alla möjliga former och längder klara lopp på alldeles lysande vis, döm aldrig ut någon för hur den ser ut. ALDRIG.
Har god lust att bara tejpa igen munnen på folk som kommenterar andras kroppar. Varför inte säga snälla saker till varandra istället?

Taggar

3 Kommentarer

 1. Mats Andreasson

  Håller med dig till 100% Petra.Låt folk få vara som dom är..Jag väger 127 kilo men försöker när ryggen tillåter sticka ut o springa..Har också fått väldigt många nedlåtande kommentarer om min vikt..Varje gång har de vridit runt en kniv i mitt hjärta..Man tränar för att må bra och man jobbar utifrån sina egna förutsättningar..Mycket bra skrivet..Får önska dig en fin midsommar.mvh Mats

  Svara
 2. FIT by Emma Hå

  Jag har BMI 32 och sprang 2 mil i måndags, utan att stanna en enda gång. Skicka idioterna till mig så ska jag få tyst på dem. 😉

  Svara
 3. S

  Britalt onödigt! Och framför allt feltänkt – om något blir jag extra peppar och inspirerad när jag ser människor oavsett form och förutsättningar som gör det de tycker är kul och utmanar sig själva. Big up för alla i elljus-spåret!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen