M

Fler listknarkare här..??

av | jun 21, 2016 | Blogginlägg | 8 Kommentarer

baby-a

Trodde aldrig att jag skulle skriva det här. Trodde aldrig jag skulle bli ”en av dem”.

Jag trodde ju att jag kunde ha allt i huvudet och att inga hjälpmedel någonsin skulle behövas. Men nu sitter jag där med mina listor. Ja, jag har blivit en listskrivare. Utan listorna skulle min tillvaro fullständigt braka ihop. Det kan stå saker som:

 1. BVC-tid imorgon 13.00
 2. Skicka två fakturor
 3. Ring golvläggaren om offert
 4. Beställ nytt minneskort till kameran
 5. Köp öronpinnar till A
 6. Köp geler till Mauritius Half Marathon

Och ja, utan listorna skulle jag inte ha kommit ihåg allt det här. Innan Adrian kom var det inga problem, men nu glömmer jag saker hela tiden. Stress eller hormoner? Eller både och? Gudarna vet…

Fler här som får tillvaron att fungera med hjälp av listor..? Eller har ni andra bra tips?

(Foto bilden ovan: Jonas Hansen)

Taggar

8 Kommentarer

 1. Martina

  Listor är ett måste… Både privat och på jobbet… Gärna olika listor oxå med olika kategorier. Har jag en tråkig att göra lista för dagen kan det även stå med saker som fika, bara för att jag ska få stryk saker ☺️

  Svara
  • Petra Månström

   🙂

   Svara
 2. marathonDonnan

  Innan barn fanns allt kvar i huvudet men nu kan jag behöva ta mig till affären 2-3ggr för att köpa en grej. I mitt fall handlar det om stress i affären. tycker det är riktigt jobbigt att handla med babys. Rädd hela tiden att han ska börja gala eller vilja hoppa ur vagnen så jag kan inte fokusera på varorna. Så jag skriver små listor, om det så bara är 1 sak jag behöver.

  Svara
  • Petra Månström

   Håller helt med gällande att handla med bebis!

   Svara
 3. Carin

  Jag tror varken det är stress eller hormoner utan snarare att en del av hjärnan blir upptagen med annat permanent så fort man får veta att man är gravid. Kommer bebisen klara sig? Hur ska jag klara mig ändra fram till ultraljudet? Tänk om vattnet går på jobbet? Hur ont gör en förlossning? Oj vilket litet knyte, så lätt att tappa! Äter hen tillräckligt? Är det tänder på gång? Trivs hen på förskolan? Tänk att det redan är dags att börja skolan! Och så vidare hela livet.

  Sen går att det sällan går att tänka klart en tanke eller göra klart en uppgift med en barn närvarande gör ju inte saken bättre.

  Jag..eh..använder mig att flera appar och helt system med listor och uppföljningsrutiner (varje kväll, varje vecka, varje månad osv). Men jag är inte riktigt som man ska heller.

  Svara
  • Petra Månström

   Igenkänning!!! Kram!

   Svara
 4. Linnéa

  Jag har alltid jobbat med listor – tillfredsställelsen i att bocka av poster är ju magisk! Det finns flera bra appar för det (wunderlist bla) där man dessutom kan dela listor med folk och bocka av gemensamt så man inte köper dubbelt av saker… Efter jag fick barn (1,5 år sedan) så har den emotionella stressen (Äter hon ordentligt? Är jag en bra mamma? Tänk om jag/hon/maken blir sjuk?) i kombination med jobbstressen gjort att jag helt glömmer bort saker – de bara försvinner ur mitt medvetande. SÅ jag har börjat kolla upp olika system för att ha koll och har fallit för fenomenet bullet journaling som jag ska ge mig på! Det verkar så avstressande och fritt samtidigt!

  Svara
  • Petra Månström

   Intressant! Måste kollas upp!

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen