M

Bra övning inför framtida dagislämningar!

av | feb 16, 2016 | Blogginlägg | 13 Kommentarer

IMG_8710

Den här söta lappen fick Adrian ha på tröjan medan hans mamma körde skivstångspass på gymmet. Foto: Petra Månström.

Har i flera veckor funderat på att ta med Adrian till Friskis & Svettis-gymmet där jag tränar då de har barnpassning. Men så har jag fegat ur i sista stund, det har känts så stort att lämna bort honom till människor jag inte känner.

Det är ju en sak med mormor och morfar eller någon kompis, men nu var det ju en helt annan sak. Men jag bet ihop och intalade mig själv att det här är nyttigt för både Adrian och mig. En slags övning inför framtida dagislämningar. Så jag packade ner honom i vagnen i morse och så rullade vi ner till gymmet. Medan jag stod utanför och fipplade med barnvagnslåset kom en vänlig receptionist ut och undrade om jag skulle till barnpassningen. Och så förklarade hon att det gick fint att ta med vagnen in. Puh, skönt!

Väl inne fick Adrian ett nummer och en söt liten klisterlapp på sig som förklarade vad han hette, hur gammal han är och att han har en napp i vagnen. Jag fick många peppande ord från värdarna som försäkrade att min son var i goda händer och nu skulle jag bara fokusera på passet jag skulle köra.

adrian

Väl hemma somnade Lillskrutten aka Superman som en klubbad säl efter alla nya intryck. Foto: Petra Månström.

Hur gick det då? Jo, det var förstås lite annorlunda. Hela tiden fanns ju en ”risk” att han skulle få gråt- och skrikutbrott och värdarna skulle komma och hämta mig. Jag var beredd på det under hela passet. Men det gick över förväntan! Jag fick träna hela passet inklusive stretchingen, kände mig stark och hela kroppen fick en välbehövlig genomkörare. Särskilt ryggen var tacksam över att få en omgång. Och när jag kom upp till barnpassningen satt Adrian i knät på en rar dam och kollade i en pekbok. Han jollrade högt och verkade supernöjd med uppmärksamheten.

Min lilla gullunge! Mammahjärtat värkte av kärlek. En milstolpe i föräldralivet har passerats. En stor eloge till Friskis & Svettis barnpassning, rekommenderas varmt! Fler som har testat barnpassning medan ni tränar? 

Taggar

13 Kommentarer

 1. Kjell.nilsson

  Vilken gullig lapp ! Sprungit 15 km
  Nov baby-97 lagat middag han
  Var med på gymet i barnvagn ibland
  Tidig morgon o jag kände gymägare.
  Friskis är bra ! Extra plus till
  Äldre trevliga värdinnor som hjälper
  Till vid receptionen mm

  Svara
  • Petra Månström

   Ja, riktigt trevliga värdinnor!

   Svara
 2. Jessica

  Har lämnat min son på på minisats sedan han var 3 mån (är 8 mån nu) och det har fungerat hur bra som helst. Han lyser med hela ansiktet när han får vara hos tjejerna som är ansvariga där samt att han får en starkare mamma som orkar busa ännu mer med honom 🙂

  Svara
  • Petra Månström

   Härligt!

   Svara
 3. Annika

  Tog också äntligen mod till mig och testade barnpassningen igår. Heja oss!

  Svara
  • Petra Månström

   Härligt!!

   Svara
 4. Sarah

  Jag tycker att barnpassning på gym är super! Framförallt för ensamstående föräldrar som i annat fall skulle ha svårt att komma iväg och träna. Och det vet ju alla, man blir en mer tålmodig och friskare förälder med några timmars träning i veckan.

  Går på SATS och deras MiniSats är grym, så fina personer som arbetar där! Jag är ledig en dag i veckan och då är såklart mina barn hemma med mig. Och de brukar tjata sig blå för att få gå på Minisats då!

  Svara
 5. Kjell.Nilsson

  Sarah
  Helt rätt inställning man måste prioritera sig själv ibland .Vår son går på skola
  som saknar gymnastiksal de hyr lokal ibland men ofta totalfiasko.
  Gymnastik är utbytt mot Idrott o hälsa i skolan vilket även innebär teori i klassrum.
  Så var glad så länge du kan rasta kidsen på Sats !

  Svara
 6. Sarah

  Kjell, jag förstår att det måste vara fruktansvärt att ens barn inte får den rörelseträning och faktiskt mentala avslappning som träning innebär inom skolans regim. All forskning visar att ju mer man drar in på idrotten i skolan desto sämre resultat av elever, och omvänt såklart. Finns ju även en trend bland en del friskolor att läsa i block, d v s tre veckor historia, tre veckor matte, för att sedan tenta av dessa ämnen. Idrott kan i dessa fall vara att åka en vecka till fjällen och åka skidor (som i o f sig är underbart) och sedan är all idrott avklarad.

  Ett tips är att titta på de klasser som t ex SATS har för barn och vuxna gemensamt, något för helgen kanske?

  Svara
 7. Annika

  Kjell, vi hade samma dilemma första året på skolan. Numer har de en gympasal, 20 min promenad bort. Suck. Man ska inte bo i innerstan med barn.

  Aldrig lämnat henne på barnpassningen som liten av den enkla anledningen att jag inte tränade då. Jag spenderade 18 år på sofflocket (sen sista gympalektionen) innan jag snörade på mig ett par skor och tog mig ut.

  Svara
 8. Hanna

  Drömde jag eller publicerade du ett inlägg om tips på hur man kan underhålla en 4 månaders? Såg fram emot att läsa kommentarerna !!! men nu hittar jag inte inlägget? Kram!

  Svara
  • Petra Månström

   Hej Hanna! Nej, du drömde inte! Lade ut inlägget för tidigt, det var tidsinställt och skulle ut senare 🙂

   Svara
 9. Kjell.Nilsson

  Till Anna
  Upp till kamp ! innerstan ok vi var tusental som bråkade för många år sedan
  tills de renoverade Vasaparken,konstgräs,Skridskobana m.m .Våra skattepengar gick
  till Skridskobanan i Kungsträdgården !

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen