M

Nej, jag är inte bara löparbloggare

av | dec 18, 2015 | Karriär, Personlig utveckling | 1 kommentar

loparskor_kant

Foto: Petra Månström.


I slutet av 2009 började jag blogga om min satsning mot Stockholm Marathon 2010 på Svenska Dagbladets sajt. Då handlade bloggen uteslutande om löpning och maratonutmaningen, med ett och annat sidospår om kläder, smink och variationer på det temat.
Jag var superfokuserad på uppgiften och stundtals var löpningen och maratonloppet det enda som fanns i skallen förutom jobbet. Så är det inte längre. Min löpning har ett annat fokus numera, jag har gjort mina år som resultatorienterad och perssugen. Nu är inställningen till min sport mycket mer kravlös, jag springer för att må bra och den största utmaningen är att överhuvudtaget få till passen. För nu är det ju inte bara jag som bestämmer när jag ska träna, nu har ju huset fått en ny liten chef…
Dessutom tycker jag att det blir rätt andefattigt att enbart skriva om löpning, vilka pass jag har sprungit, hur lång tid det tog att springa passen och så vidare. Jag vill att ni som läsare ska få se fler sidor av mig, inte bara löparen. Har ju inte heller kunnat löpträna på ett bra tag, så jag har tvingats ändra fokus på såväl träning som blogg av den anledningen.
Självklart kommer träningen alltid att finnas närvarande här på bloggen, det är ju min livsstil och det jag mår bra av. Jag behöver få röra på mig för att fungera i vardagen, inte minst som mamma. Men jag vet också att det finns många blivande föräldrar och småbarnsföräldrar som läser det jag skriver och därför vill jag också kunna ge dem det de vill ha i form av pryltester, inlägg med särskilt fokus på träning med barn och träning före och efter graviditeten och så vidare.
Det finns också många läsare som befinner sig i den situationen jag var för något år sedan: 35+, singel och med en växande panik inför framtiden. Kommer jag alls träffa någon? När i så fall? Kommer jag få uppleva att bli mamma eller inte? Hur ska jag göra för att träffa någon? Hur vet man att man har träffat rätt?
Som det står på en schampoflaska jag hittade på stan: ”There’s more to life than hair, but it’s a good place to start.” Jag säger samma sak, men byt ut ”hair” mot ”running” 🙂

Taggar

1 kommentar

  1. kjell.nilsson

    Fikar man efter ett lördagspass eller öppnar datorn på morgonen seg i benen efter kvällspass tror jag många gärna läser
    om annat än träning ? det kan bli lite för mycket det är lagom på din blogg . Nya fina skor du köpt de är nog bra för din
    häl o rolig design

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen