M

Lance Armstrong är sugen på ultralöpning

av | dec 17, 2015 | Blogginlägg | 0 Kommentarer

armstrog

Förre elitcyklisten Lance Armstrong har bland annat sprungit New York City Marathon på 2.46. Foto: Wikimedia Commons.


Han hade sju Tour de France-titlar och miljontals intjänade dollar. Sedan erkände Lance Armstrong att han dopat sig under sin karriär. Nu ger sig den kontroversielle idrottsmannen på löpning – närmare bestämt terräng- och ultralöpning.
I söndags morse sprang den förre elitcyklisten hem segern i det 35 kilometer långa terrängloppet loppet Woodside Ramble i Kalifornien på tiden 3.36.
”Jag kan inte minnas när jag senast hade så här roligt medan jag led i över tre timmar”‚ twittrade han efteråt.
Armstrong, som själv betalade sin deltagaravgift och tävlade i sitt eget namn, vann med över två minuter över Roger Montes från Belmont. Förhållandena på banan uppges ha varit blöta och leriga. Från början ska tävlingsledningen ha ställt sig tveksam till Armstrongs deltagande i loppet, och hans planer på att delta i terrängultralopp, men ska sedan ha blivit övertygade av en nära vän till den dopade cyklisten.
Ett flertal elitlöpare kritiserade dock Armstrongs deltagande i loppet och planerna på en löparkarriär. De anser att han har förverkat sina möjligheter till att få respekt genom sitt agerande under cykelkarriären, skriver Competitor.com.
 

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen