M

När Instagram svajar är jag tacksam att bloggen finns

av | okt 31, 2022 | Blogginlägg | 6 Kommentarer

Just nu rapporteras det om att miljontals Instagramanvändare (inklusive jag) tappar följare och blir utestängda från sina konton i en rasande takt. Som influencer med mina sociala medier som inkomstkälla kan jag givetvis hålla mig för skratt just nu.

Samtidigt som jag ändå tackar mig själv för att jag redan för ett par månader sedan började ett aktivt arbete med att inte längre ha mitt största fokus på Instagram. Jag har redesignat och nylanserat den här bloggen och så sent som igår gjorde jag mitt första utskick på fyra år (!) från min mejllista.

Dagens Instagramdramatik ger en obehagligt realistisk hint om hur det skulle kunna se ut i framtiden om plattformen av någon anledning helt skulle stängas ner och aldrig återvända. Sprida riskerna har aldrig känts viktigare.

Fler här som har drabbats och vill dela sina tankar? Och du som läser det här, vilka sociala medier-plattformar föredrar du? Förresten: den som blev nyfiken på mitt nyhetsbrev kan signa upp sig här.

Taggar

6 Kommentarer

 1. Outi

  Jag använder bara instagram, och lite Facebook men mer aktiv på insta där jag följer träningprofiler och hämtar inspiration. Dock kommenterar och gillar sällan och har själv ett stängt konto men få följare. Jag blev nyfiken att vad har instgram gjort för att ni tappar följare? Och varför? Är det nåt liknande som hänt med podden eller varför funderar du på att sluta med den (gillar den så hoppasverkligen du fortsätter! Ska försöka vara mer aktiv om det hjälper) ? Tråkigt att det blivit så när man byggt upp nåt under en lång tid!

  Svara
  • Petra Månström

   Har faktiskt ingen aning om vad som har hänt med Insta och varför så många tappade följare och/eller blev utestängda från sina konton. Men oroväckande är det ju. Gällande podden så är lönsamheten dessvärre inte bra, produktionskostnaderna är höga och jag får sällan in den mängd annonsintäkter som krävs för att podden ska gå runt. Kan skriva lite mer om detta i ett annat inlägg. Men visst är det surt 🙁

   Svara
 2. Louise

  Använder knappt instagram. Följer några som jag märkt försvunnit, men gör ingen skillnad för mig personligen vad som händer, mer tråkigt för de jag följer som lägger tid på de.

  Svara
 3. Titti

  Jeg bruker kun Instagram, da det er der jeg føler jeg mest informasjon og de beste «vibbene»

  Svara
 4. Åsa

  Själv avinstallerade jag nyss appen efter att den slutat att fungera på på min gamla platta. Så för tillfället följer jag dig bara här. Men jag stödjer dig gärna på något sätt om jag kan som tack för all inspiration som du givit mig.
  Kramar!

  Svara
  • Petra Månström

   Tack fina du för ditt engagemang! Du får väldigt gärna tipsa de du känner om mina träningsprogram och bootcamps, då hade jag blivit superglad. Kramar tillbaka!

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen