M

Mina 7 hittills bästa stunder som mamma!

av | jun 2, 2016 | Blogginlägg | 0 Kommentarer

adrian

Innan jag fick barn trodde jag att föräldraskapet bara bestod av sömnlösa nätter och en längtan tillbaka till livet före barn. Nu vet jag att det inte stämmer, men det är ingen dans på rosor heller såklart. Men i det här inlägget fokuserar jag på det positiva, här är mina 7 hittills bästa stunder som mamma!

1. Födselögonblicket
Såklart. Så oerhört mäktigt och svårt att förklara för dem som inte har upplevt det. Man blir så himla påmind om livscykeln, det är väldigt omvälvande.

2. Första riktiga leendet
Alltså, när Adrian ler så glömmer man allt bus han eventuellt har hittat på innan. När han för första gången log på riktigt och jag fick ögonkontakt med honom kändes det superhäftigt. Han gick från ”grönsak” till barn, liksom.

3. Kladdig hand i ansiktet
Min son älskar liksom typ alla andra barn att utforska sin omgivning med händer och mun. Att få en kladdig labb i ansiktet är faktiskt något av det gosigaste som finns, tro’t eller ej.

4. Det glada jollret
Det är så himla sött när Adrian ”pratar”, kan få vem som helst att smälta. Även en lördagsmorgon kl 04.00, jag lovar!

5. Expresshasningarna
Han kryper inte riktigt än, men han ålar/hasar sig fram i ljusets hastighet. Det är oerhört hjärtevärmande att se den där lilla kroppen pila fram mellan möblerna här hemma, oftast med ett stort leende på läpparna och helfokus på den pryl han vill till för stunden.

6. Gurgelskrattet när vi leker tittut
Obetalbart och så genuint. Man vet att glädjen och skrattet kommer direkt från hjärtat.

7. När han somnar i min famn
Det händer inte ofta, för han har myror i brallan mest hela tiden. Men när Adrian då och då somnar i ens famn, då är det så fint så man nästan börjar gråta. På riktigt.

Foto bilden ovan: Jonas Hansen.

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen