M

Vad tycker kidsen om din träning?

av | jun 1, 2016 | Blogginlägg | 8 Kommentarer

lopardagen2

Ni kanske inte visste det, men idag är det Global Running Day! Tänker att det bästa sättet att fira denna dag på är att ge sig ut på en löptur, så jag passade på att ta med mig sonen i vagnen. Gäller ju att visa vilken sport det är som gäller (humor!), sedan kan man bara hoppas att han fastnar för någon kul träningsform.

Är nyfiken på hur det har varit för er läsare som tränar – har kidsen fastnat för ”din” sport? Eller hur har de reagerat? Vore kul att veta!

(Foto bilden ovan: Jonas Hansen)

Taggar

8 Kommentarer

 1. Katrin

  Nu är våra barn inte så gamla än, men de tar efter min man och mig och vill ofta vara med och träna. De springer inte med oss (men som bebisar var de med i joggingvagnen). Men dottern spelar tennis- som pappa, och vill nu börja med fotboll. Och hon har redan konstaterat att hon ska träna styrketräning på gym när hon är större, hon verkar tro att ”alla” gör det;) de gånger jag tränar hemma så brukar barnen ta över träningsmattan och redskapen, så vi försöker hålla deras intresse vid liv.

  Svara
  • Petra Månström

   Hihi, vad roligt! Kul att de är nyfikna!

   Svara
 2. Annelie

  Sonen (10 år) har hittat löpningen via mig och min man, han trivs inte i lagsport så vi springer ihop ibland. Tar gärna emot tips om hur man löptränar med barn?? Vi varvar korta intervaller med rundor ca 3 km. Hörde någonstans att barn under tolv inte kan bilda mjölksyra och därför inte ska mata rundor? Han gillar det dock och har sprungit några lopp på 2-3 km. Båda barnen tar också efter styrketräning och kör lite med våra redskap i garaget eller på utegymmet men såklart bara som lek, inte prestation 🙂 Jag brukar visa på exempel i vardagen när man får nytta av att vara stark och ha lite kondition så att det förstår nyttan av det, tex bära matkassar eller kånka kylväska till stranden.

  Svara
  • Petra Månström

   Vad roligt! Ska bli kul att se om min A fastnar för löpning, återkommer med tips om träning med barn då 🙂

   Svara
 3. Mia

  Moa (3+) älskar att springa lopp för minikids! Hon kallar det för ”nummerlopp” – en ihopslagning av lopp och nummerlapp 😀 När hon är ute och springer med oss får hon alltid hoppa ur vagnen och springa själv sista biten. Hon sprang sina första 2 km när hon var 2.5 år… På ren vilja. Vi bara gapade 😀 Fotboll och springcykel gillas också väldigt mycket. Rörelse över lag är det bästa som finns!

  Svara
  • Petra Månström

   Kul!!

   Svara
 4. Johanna

  När jag varit ute och sprungit och kommer hem så säger min dotter på 1 år 10 månader ”mamma jättestark!!” Pappan tränar crossfit och hon älskar följa med till boxen och titta när han tränar. Hon har börjat hänga med armarna i räcken och säger då ”Siri tränar!” Så min upplevelse trots att dottern är liten är att det blir som en helt naturlig, positiv och häftig del!

  Svara
  • Petra Månström

   Det är bra! Kul att träningen känns naturlig och rolig!!

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen