M

Min blogg – Sveriges bästa löparblogg!

av | maj 30, 2017 | Blogg | 27 Kommentarer

Nyligen fick jag en jätterolig nyhet, det är nämligen så att den här bloggen har utsetts till Sveriges bästa löparblogg! Ni kan ju fatta att jag känner mig superstolt över den här utmärkelsen!
Ni som känner till min bakgrund vet ju att löpning knappast stod högt i kurs hos mig när jag fick en startplats till Stockholm Marathon 2010 i min hand. Då jobbade jag på Svenska Dagbladet och fick i uppgift att blogga om min träning inför loppet på SvD.se. Bloggen växte snabbt i popularitet och gick en kort tid senare förbi både Nöjesbloggen och Ledarbloggen och blev tidningens mest lästa blogg. Sedan blev den störst i Sverige bland löparbloggar också. Galet kul!
Och vet ni, jag tröttnar aldrig på det här! Jag har ju slutat på Svenska Dagbladet och driver numera min löparblogg (som nu inte bara handlar om löpning utan en massa annat livsviktigt också!) på egen domän, det är superkul att alla fantastiska människor fortsätter att läsa, kommentera och engagera er. Ni är bäst! I början av mitt bloggande var det viktigt att dela med sig av snittfarter, pulskurvor och annan data, men med tiden känns det där allt mindre viktigt.
Förut matade jag alltid in dagens pass i datorn, numera använder jag bara klockan som ett hjälpmedel för att hålla rätt puls under intervaller och annan träning. Fullt fokus ligger på glädje, välmående och njutning. Visst ska man få prestera om man vill, men på sina egna villkor. På ett sätt som känns bra i magen och som man tycker att man orkar hålla igång med långsiktigt.
Det är medieanalysföretaget Cision som tar fram den här topplistan och bloggarnas placering grundas på en metodik som utgår från inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, läsarkommentarer och populäritet i sociala medier. TACK igen till er för att ni läser!
Foto bilden ovan: Jonas Hansen

Taggar

27 Kommentarer

 1. hopihopi

  Grattis till utmärkelsen! Helt till rätt person enligt mig!

  Svara
 2. Kjell.Nilsson

  Kul ! jag har hängt med sedan bloggen på SvD,minns även webbteve spring m.m.Nu är det framtiden som gäller
  tuta och kör ! sträck på dig och var stolt eller som på din bild ”flygande ekorre skutt”

  Svara
 3. Arne

  Grattis, välförtjänt

  Svara
 4. Lillian

  Så kul, stort grattis till den fina utmärkelsen!

  Svara
 5. Helena

  Stort grattis fina du!

  Svara
 6. Lotta

  Grattis!!
  Ditt synsätt är bäst.
  Det ska vara roligt och kännas bra. Gillar inte tidsfixering.

  Svara
 7. Annika

  Grattis till dig och bloggen!
  För en som inte var med i begynnelsen, märkte du snabbt att du faktiskt var riktigt bra på löpning och kom det sig naturligt eller genom grundlig coachning?

  Svara
  • Petra Månström

   Tack snälla! Löpningen var ingen plötslig förälskelse för mig, jag har fått kämpa länge för att till slut kunna uppleva det där flowet under vissa pass. Tänker inte när jag springer att ”det här är jag bra på” utan snarare ”det här får mig att må fantastiskt”. Kram!

   Svara
 8. Helena

  SÅ välförtjänt!! Grattis!! Både du, din blogg, din insta och dina poddar är fantastiska!♥
  Oj, vad stalkig jag kände mig här nu…:)

  Svara
 9. Ulrika

  Grattis Petra!
  Du inspirerar mig. Jag är 45 år och började med löpning för 1,5 år sedan. Det tog sin tid men nu är jag fast mycket tack vare dig. Livet känns lättare med löpning. Fortsätt i samma spår och lyft fler kvinnliga förebilder, både de välkända och de mindre kända!

  Svara
 10. Lina

  Grattis! Du är så bra! Gillar starkt din blogg och dina poddar. Lyssnade på senaste avsnittet av din o Malins podd idag på bussen på väg hem efter ett tufft intervallpass. Blev så sugen på att ut o springa igen fast benen är sååå trötta, ni är så inspirerande!

  Svara
 11. Karolina Gustavsson

  Stort grattis till dig! Du år grym och otroligt inspirerande!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen