MIN BLOGG – SVERIGES BÄSTA LÖPARBLOGG!

Petra MånströmBlogg, Löpning, Sociala medier27 Kommentarer

löparblogg

Nyligen fick jag en jätterolig nyhet, det är nämligen så att den här bloggen har utsetts till Sveriges bästa löparblogg! Ni kan ju fatta att jag känner mig superstolt över den här utmärkelsen!

Ni som känner till min bakgrund vet ju att löpning knappast stod högt i kurs hos mig när jag fick en startplats till Stockholm Marathon 2010 i min hand. Då jobbade jag på Svenska Dagbladet och fick i uppgift att blogga om min träning inför loppet på SvD.se. Bloggen växte snabbt i popularitet och gick en kort tid senare förbi både Nöjesbloggen och Ledarbloggen och blev tidningens mest lästa blogg. Sedan blev den störst i Sverige bland löparbloggar också. Galet kul!

Och vet ni, jag tröttnar aldrig på det här! Jag har ju slutat på Svenska Dagbladet och driver numera min löparblogg (som nu inte bara handlar om löpning utan en massa annat livsviktigt också!) på egen domän, det är superkul att alla fantastiska människor fortsätter att läsa, kommentera och engagera er. Ni är bäst! I början av mitt bloggande var det viktigt att dela med sig av snittfarter, pulskurvor och annan data, men med tiden känns det där allt mindre viktigt.

Förut matade jag alltid in dagens pass i datorn, numera använder jag bara klockan som ett hjälpmedel för att hålla rätt puls under intervaller och annan träning. Fullt fokus ligger på glädje, välmående och njutning. Visst ska man få prestera om man vill, men på sina egna villkor. På ett sätt som känns bra i magen och som man tycker att man orkar hålla igång med långsiktigt.

Det är medieanalysföretaget Cision som tar fram den här topplistan och bloggarnas placering grundas på en metodik som utgår från inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, läsarkommentarer och populäritet i sociala medier. TACK igen till er för att ni läser!

Foto bilden ovan: Jonas Hansen

0

27 Kommentarer är aktiverade “MIN BLOGG – SVERIGES BÄSTA LÖPARBLOGG!”

 1. Kul ! jag har hängt med sedan bloggen på SvD,minns även webbteve spring m.m.Nu är det framtiden som gäller
  tuta och kör ! sträck på dig och var stolt eller som på din bild ”flygande ekorre skutt”

  0
 2. Grattis!!
  Ditt synsätt är bäst.
  Det ska vara roligt och kännas bra. Gillar inte tidsfixering.

  0
 3. Grattis till dig och bloggen!

  För en som inte var med i begynnelsen, märkte du snabbt att du faktiskt var riktigt bra på löpning och kom det sig naturligt eller genom grundlig coachning?

  0
  1. Tack snälla! Löpningen var ingen plötslig förälskelse för mig, jag har fått kämpa länge för att till slut kunna uppleva det där flowet under vissa pass. Tänker inte när jag springer att ”det här är jag bra på” utan snarare ”det här får mig att må fantastiskt”. Kram!

   0
 4. SÅ välförtjänt!! Grattis!! Både du, din blogg, din insta och dina poddar är fantastiska!♥
  Oj, vad stalkig jag kände mig här nu…:)

  0
 5. Grattis Petra!
  Du inspirerar mig. Jag är 45 år och började med löpning för 1,5 år sedan. Det tog sin tid men nu är jag fast mycket tack vare dig. Livet känns lättare med löpning. Fortsätt i samma spår och lyft fler kvinnliga förebilder, både de välkända och de mindre kända!

  0
 6. Grattis! Du är så bra! Gillar starkt din blogg och dina poddar. Lyssnade på senaste avsnittet av din o Malins podd idag på bussen på väg hem efter ett tufft intervallpass. Blev så sugen på att ut o springa igen fast benen är sååå trötta, ni är så inspirerande!

  0

Kommentera

Din epostadress publiceras inte