M

Midsommar – en knepig helg!

av | jun 24, 2016 | Blogginlägg | 8 Kommentarer

midsommar1

Midsommar var länge en väldigt ångestfylld helg för mig, typ årets värsta helg efter nyår.

För tänk om man inte hade blivit bjuden på saltstänkt sillunch i skärgården och Pripps Blå-mys i midsommarkrans? Tänk om man blev kvar i stan, hemska tanke? Hade verkligen ont i magen när folk på jobbet slentrianmässigt undrade vad man skulle ”göra i midsommar” och man mumlade något ohörbart till svar.

midsommarw

Numera kunde jag inte bry mig mindre om dessa helgdagar. Jag gör helt enkelt det som faller mig in, oavsett vilken dag på året det är. Idag kände jag för att springa, så jag sms:ade Ingmar och kollade läget eftersom vi var på väg till Uppsala.

Det blev ett härligt svettigt intervallpass i skönt duggregn i Stadsskogen. Så här såg passet ut:

 • Uppjogg ett par km i lugnt tempo
 • 6 x 1 minut i ungefärlig tävlingsfart på milen, mellanjogg 1 minut i ”marafart”
 • Mellanjogg i några km, lugnt tempo
 • 6 x (30-30), d v s 30 sekunder mycket fort (tänk ”tävlingsfart” på 1 500 m) varvat med 30 sekunder i tävlingsfart på milen
 • Nerjogg ett par km i lugnt tempo

Bättre start på midsommaren kan man inte få! Sedan blev det sillunch och häng med päronen, pojkvännen och Adrian. Underbart, enkelt och okomplicerat. Vilken är din syn på helger som midsommar och nyår? Hiss eller diss?

Taggar

8 Kommentarer

 1. Lotta

  Stor igenkänning på den – tack för att du vågar skriva om det

  Svara
 2. Mia Thomsen

  Midsommar ger mig mer ångest än jul. Inte för det där ”med att inte vara bjuden och ha planer” utan för att alla pratar om sina traditioner med familjen. Som skild försvinner 20 års traditioner så man får skapa nya, eller sluta bry sig.

  Svara
  • Petra Månström

   Vi måste återuppta vår tradition nästa år!

   Svara
 3. Maria

  Många säger att nyårsafton är värst men jag måste nog säga midsommarafton. Nyårsafton är det mörkt och man kan liksom gömma sig men midsommarafton är så ljus och vemodig. Att vara ofrivilligt ensam måste kännas jobbigt.

  Svara
 4. Linda Assarsson

  Jag och min sambo har ett avslappnat synsätt på samtliga högtider, och jag bara älskar’t!
  Vi gör det som faller oss in, ibland med vänner, ibland med svärföräldrarna och ibland bara vi..
  Igår hade vi en väldans lugn och go dag där vi bara var..tog dagen som den kom..
  Blev en salig mix av sovmorgon, scones, grill-lunch, jogg för min del (bästa egentiden!!), tacos till middag (japp, det funkar galant som midsommarmat ;)) och sen film och jordgubbar med glass..
  Jag älskar att göra det jag känner för, är en sån som inte pallar med en massa måsten och saker man ska göra bara för att..
  Jag gör som jag vill 😉

  Svara
 5. Sigurd

  – Smash Your Attitudes!
  Nytänk funkar Halleluja!

  Svara
 6. Alexandra

  Jag gillar inte alls nyår och midsommar… förmodligen av ungefär samma anledning. Eller egentligen för att jag ställer för höga krav och har för höga förväntningar. Midsommar kan vara lite enklare… om vi åker till kusiner, moster och morbror på Knippla (en liten ö i Göteborgs skärgård) med barnen. Då blir det härligt, alkholfritt (för min del) och mest en barndag. Jag önskar att jag hade varit en mer festlig prick som hade gillat de där högtiderna och sett fram till de där stora festerna/ middagarna… Kram

  Svara
 7. FIT by Emma Hå

  Jag har ju mitt trogna gäng på ca 10 pers som alltid firar dessa högtider tillsammans, och även påsken. Så jag vet alltid vad jag ska göra på midsommar långt i förväg =) Vi har firat på samma ställe på samma sätt fyra år i rad nu, och så länge min vän har kvar det sommarhuset så lär det fortsätta =) Innan jag började plugga och fick den här vänskapskretsen så sket jag fullständigt i dessa högtider, gick på random fest om jag blev bjuden men annars chillade jag hemma med film och godis.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen