M

Max Novak – mannen med Ski Classics snyggaste frisyr

av | nov 19, 2022 | Blogginlägg, Podd, Träning & hälsa | 0 Kommentarer

Max Novak är en av världens bästa längdskidåkare i Ski Classics, alltså långloppscupen. Det är ett mästerskap i långlopp med i skrivande stund 35 professionella lag.

För ett tag sedan hade jag äran att få ha honom som gäst i Maratonpodden och det blev ett härligt samtal, delvis på tjeckiska 🙂 Max Novak och jag pratade om hur han snodde cyklisternas träningsknep och tog ett stort kliv uppåt i sin skidkarriär, om när han hamnade i blåsväder för att ha spelat på ett lopp han själv deltog i, om hur det kändes att vinna över Sverigeeliten inom den traditionella längdåkningen, om hur hans och tränaren Mattias Recks (expert i Maratonpodden!) vägar korsades, om sitt tjeckiska ursprung och hur det har påverkat honom, om vänskapen med Petter Northug, om varför han helst tränar ensam, hur du lyckas på Vasaloppet – och varför det är viktigt att frisyren klarar fartvinden. Plus en hel del annat. Lyssna i spelaren nedan eller i poddapparna. Stort tack för att du lyssnar! Och berätta gärna vad du tyckte om avsnittet.

Förresten: visste du att du kan lyssna på Maratonpodden helt reklamfritt för bara 29 kr i månaden? Läs mer här.

”Jag har några exempel på hur man inte ska göra om man vill vinna Vasaloppet. Som när bindningen går sönder och lite sånt. Det var förra året, då tappade jag bindningen först efter två mil och lyckades sätta tillbaka den. Med två mil kvar så tappade jag den igen. Bindningen satt kvar i pjäxan och skidan for iväg, så jag var tvungen att montera fast bindningen igen. Och den gången så fångade en kamera upp det och det blev ett halvviralt klipp. Det året hade exakt samma sak hänt på Marcialonga, men när det hände på Vasaloppet så blev jag ganska förtvivlad när jag insåg att det kommer att kosta mycket.”

Max Novak i Maratonpodden

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen