M

Lycklig efter en sväng runt holmen!

av | nov 15, 2015 | Blogginlägg | 7 Kommentarer

runt_holmen

Sann lycka att få dra på sig löparkläderna för första gången på läääänge och rulla vagn ett varv runt Kungsholmen. Foto: Jonas Hansen.


”Varför sätter du på dig löparkläder när du ska promenera?” undrade pojkvännen. Svaret är enkelt: för att jag älskar löpning.
Bara att få sätta på sig löparkläderna och löparskorna gjorde mig alldeles lycklig. För då kände jag mig som den löpare jag ändå är – i själ och hjärta. Det blev ett varv runt Kungsholmen och det var helt underbart att få andas frisk luft och kolla in folk. När man befinner sig i bebisbubblan är det lätt att bli lite mosig i huvudet, så då är det skönt att då och då få en glimt av världen utanför.
Är så tacksam över att min kropp tillät mig att träna igenom hela graviditeten. Blev nästan lite gråtmild under dagens runda när jag kände att kroppen är med i matchen, stegen kändes lätta och starka. Kände mig också glad över att för en gångs skull kunna ta mig runt Kungsholmen utan att bli akut kissnödig stup i kvarten. Det är mycket roligare att ha Lillskrutten utanför magen än inuti den!
Är också helt kär i min nya, fina barnvagn (Thule Urban Glide,som bara kostar ca 4 200 kr – det vill säga långt mycket mindre än många andra liknande barnvagnar på marknaden, värt att lyfta fram!) som fungerar både vid promenader och löpturer. Hjulen sväljer effektivt gupp och hål så att Junior kunde slagga sig igenom turen utan att vakna. Man kan också låsa fast framhjulet när man springer. Just nu har jag en extra liggdel ovanpå sittvagnen, när underverket blivit lite större ska han få sitta och se sig omkring under rundorna istället. Hoppas, hoppas att han kommer att gilla det!
Tar gärna emot råd och tips från er andra rutinerade barnvagnslöpare så jag är bättre förberedd när det blir dags!

Taggar

7 Kommentarer

 1. Kjell Nilsson

  Löparvagnar tror jag ej gick att köpa
  För 20 år sedan när vårt första barn
  Föddes.Men ta med dig småpengar
  Varma extra kläder utifall du måste
  Ta en oplanerad paus kanske en pappmugg
  Kaffe som belöning.
  Ha ett mål när du känner dig säker
  På rutinerna reka av olika stadsdelar
  Kanske även hitta ny löprundor !
  Fredagsmys 10 min promenad
  30 min lätt löpning 10 min promenad
  Sedan rakt in i baren nja kanske en
  Kaffe på trottoaren är lagom början.Även
  Termos o bulle i packningen är
  Helt ok

  Svara
  • Petra Månström

   Låter som väldigt bra tips! Förresten så är det fina kramdjuret en stor succé!!

   Svara
 2. Maria

  Vilken fin vagn! Med mina två yngsta har jag sprungit och faktiskt med en helt vanlig kombivagn. För tio år sedan var det inte så vanligt med löpande föräldrar med barnvagn, så ganska påtittad blev man. Helt perfekt sätt att komma iväg i löparspåret. Behövs ingen barnpassning och man behöver inte oroa sig för hur bebisen har det och kan anpassa tiderna enligt bebisens sovtider.
  Lycka till. Hoppas att Junior gillar dina löprundor!

  Svara
  • Petra Månström

   Ja, det får vi verkligen hoppas 😉 Peppar peppar!

   Svara
  • Petra Månström

   Visst är den!

   Svara
 3. Emma

  Var har ni köpt er vagn Petra? Komplett? Svårt att hitta återförsäljare för liggdelen på internet. Mycket fin vagn.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen