M

Pryltest: Här är min räddare i nöden

av | nov 14, 2015 | Blogginlägg | 2 Kommentarer

skotbord770x400

Utan det här skötbordet vet jag inte vad jag hade gjort. Det har redan fått tjänstgöra flera gånger per dygn sedan vi kom hem från BB med Adrian i måndags. Foto: Petra Månström.


Som jag tidigare har bloggat om så är det en rätt omskakande upplevelse att åka till BB som gamla vanliga Petra och komma hem med ett litet knyte i famnen.
Fick höra om alla ”måste ha-prylar” som jag borde skaffa innan bebisens ankomst, men i ärlighetens namn har jag inte haft särskilt mycket hemma. Men ett ordentligt skötbord var viktigt och det ni ser på bilden ovan har jag fått möjligheten att testa via Jollyroom.se. Det heter JLY Skötbord Dream Lux Vit (Jollyrooms eget märke) och är tillverkat i vitmålat trä. Måtten är L75 x B55 x H103 cm och höjden till skötplatsen är 88 cm. Bordet levereras i ett platt paket och man skruvar ihop det själv enligt anvisningar på medföljande beskrivning. Nu hade vi rätt trångt här hemma på grund av flyttstök och kunde inte sprida ut delarna ordentligt, då hade monteringen gått fortare, men cirka en halvtimme tog det att få upp skötbordet.
LÄS OCKSÅ: En ny leopard i stan
I lådan förvarar jag våtservetter, blöjpaket och diverse andra produkter som jag vill ha nära till hands. På hyllplanen har jag andra ”bra att ha”-saker som en trave små handdukar från Ikea, ovärderliga att ha till allt möjligt bebisrelaterat: som skydd mot kisstrålen när man byter blöja på pojkbebisen, som skydd för kläderna när det ska rapas efter måltid och som skön värme vid blöjbytet. Rekommenderas! Har också lite handsprit och tvättlappar på hyllan under.
LÄS OCKSÅ: Jag har blivit en riktig mjukis
Tycker om bordets design som är stilren och tidlös. Utseendet är rejält men ändå lyxigt (ingen ”spånplattekänsla”, om ni förstår hur jag menar – utan mer stabilt) och den fina skötbädden från Petite Chérie blir pricken över i:et. Det är tillverkat i laminerad bomull som lätt kan torkas av, dynan är i polyester. Har redan märkt att Junior trivs med att ligga där på skötbädden och se sig omkring. Det enda jag möjligtvis saknar är fler utdragbara lådor, men det går lätt att åtgärda genom att lägga boxar på hyllplanen. Vi tänkte också sätta fast lite krokar på bordets sidor där man kan hänga handdukar.
Kort sagt: kan varmt rekommendera såväl skötbord som skötbädd, de är funktionella, snygga och prisvärda (skötbordet kostar 1 199 kr och skötbädden 319 kr).
Fler recensioner följer framöver, för att ni som är intresserade enkelt ska hitta dem lägger jag dem i kategorin ”bebispryltest”. Är det några särskilda prylar ni önskar läsa om, tveka inte att kommentera. Självklart kommer det också tester på löparrelaterade grejor när jag väl är på lönarbeten igen 🙂

Taggar

2 Kommentarer

 1. Alexandra

  Hej! Jag sitter och funderar på att klicka hem just detta skötbord men funderar på om det är riktigt stabilt. Hur känns det? Du som har haft det och hunnit känna efter 🙂
  Tack på förhand! 🙂

  Svara
  • Petra Månström

   Hej Alexandra! Det är superstabilt!

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen