M

Livsnjutarmål är precis lika mycket värda!

av | jul 4, 2017 | Blogginlägg | 4 Kommentarer

Vad tänker du på när du hör ordet ”träningsmål”? De flesta tänker nog på att man ska klara av en viss distans på en viss tid, lyfta en viss vikt eller liknande. Så är det inte alls! Tvärtom.
Att ett mål måste vara prestationsbaserat är en myt jag vill avliva – här och nu. Jag tycker det är trist att den allmänna uppfattningen om vad som är ett mål måste vara just prestationsbaserat. Jag tror också att just detta avskräcker många från att faktiskt sätta upp ett mål och följden blir att träningen kanske inte ens blir av. För mäktar man inte med sådana mål är det lätt att bara ge upp.
Här kommer en revolutionerande nyhet: ett mål behöver inte alls handla om varken tider, distanser eller vikter. Ett mål kan lika gärna handla om att träna för att jobba upp aptiten så att man orkar äta och dricka gott. Med andra ord: livsnjutarmål är precis lika mycket värda som andra mål. Och DU bestämmer vilket slags mål du vill ha. Men att det är bra att ha mål med sin träning kan vi väl komma överens om. Man blir mer motiverad och det blir roligare att ge sig ut och träna.
Men, som sagt: det behöver inte alls handla om sträcka, tid eller så. Livsnjutarmål funkar perfekt också! Tänkte att det kunde vara värt att påminna om det. Mer om det här med mål kan du höra i senaste avsnittet av Maratonpodden, där jag diskuterar ämnet med Anna Haag och Emil Jönsson!
(Foto bilden ovan: Jonas Hansen)

Taggar

4 Kommentarer

  1. Johan Lundin

    Tack för inlägget! Jag tänker att det kan vara bra att låta mål vara prestationsbaserade. Det du beskriver om att kunna vara viktstabil och samtidigt äta och dricka gott är definitivt en presentation. Däremot tycker jag att alla inte behöver ha mål, men kanske istället syfte och riktning med sin träning (och liv). Dessa begrepp behöver ju inte alls vara prestationsbaserade.

    Svara
  2. ISA

    vilka vettiga och bra inlägg du verkar ha, sunt! Måste kika mer i bloggisen 😉

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen