M

Jag vill veta vem du är!

av | jul 6, 2017 | Blogg | 33 Kommentarer

Det absolut bästa med att hålla på med sociala medier är kontakten med er som läser. Jag lär mig så otroligt mycket av er varje dag och är så otroligt nyfiken på vilka ni är som går in här på bloggen.
Min första blogg startade jag omkring 2006 och den handlade om allt möjligt mellan himmel och jord. 2007 började det tisslas och tasslas om Facebook och jag hade en tegelsten till mobiltelefon. Inte särskilt surfvänlig och dyrt var det att surfa!
Idag, tio år senare, ser vi ju alla hur utvecklingen har gått. Det hade jag aldrig kunnat gissa 2007, men det har varit en spännande resa. Älskar sociala medier därför att det är ett sätt att hålla mig pigg, alert och i takt med utvecklingen. Men nog om mig! Nu vill jag vet mer om DIG som läser det här.
Till exempel: var bor du? Hur är det där du bor? Vad gillar du? Din syn på träning? Vad tränar du helst? Hur ser du på kost? Och varför tränar du det du eventuellt tränar? Berätta gärna i kommentarsfältet! Stor kram!
Foto bilden ovan: Emma Shevtzoff

Taggar

33 Kommentarer

 1. Julia

  Hej!
  Jag är en tjej som bor i Småland!
  Det jag tycker bäst om att träna är löpning och tabata! Att jag tycker om detta beror på att med löpningen får jag egentid och kan njuta. Tabatan(är med och håller i det) tycker jag om för där kan peppa andra och få följa deras utveckling.
  Jag tycker det är superkul med träning så därför lägger jag rätt mycket tid på det!
  Min syn på kosten är att det är viktigt att äta bra mat för att få ut så mycket som möjligt av min träning men jag unar mig även ”onyttiga” saker bland.

  Svara
 2. Anna

  Bor i småländska Huskvarna mitt uppe på berget där alla som bor automatiskt får asdeffade lår eftersom vi har några meter över havsytan att klättra för att nå ytterdörren 😉
  Gillar att träna, mest med hästar och hundar. Men ibland blir det badminton, simning, cykling eller annat. Hatar att välja så jag gör vad jag känner för. Då blir träning inget tråkigt måste heller.
  Springer gör jag mest med schäferhunden eftersom vi kör barmarksdrag. Det betyder att hunden o jag har varsin sele med expanderlina mellan oss. Sedan är det bara för mig att haka på i schäferns takt. Sjukt roligt o man orkar massa mer med 30kg extra muskelmassa som drar dig framåt ?
  Vad gäller kost är jag upplärd av farmor att man ska äta efterrätt varje dag, o eftersom farmor var assnygg i alla sina 95år kör jag på hennes linje!

  Svara
 3. Camilla Gusfors

  Älskar också sociala medier och blir inspirerad varje dag.
  Instagram är framför allt min favorit. Jag älskar löpning och min träning går rätt lugnt. MS Sjuk i 12år och försöker genom träning och kost hålla mig frisk. Mitt nästa steg är mer styrka för att bygga upp en starkare/smidigare kropp. Är väldigt klumpig ? i mina rörelser.
  Tack för bra instakonto och blogg.
  @cgusfors

  Svara
 4. Jossan

  Hej Petra!
  Josephine heter jag..(tror du vet vem jag är;) Jag .har följt dig sen jag minns faktiskt inte, hahahaha. Men sen Instagram slog igenom…
  Jag bor i Hofors som ligger 6 mil från Gävle tillsammans med min man och vår dotter Elsa.
  Har jobbat som polis i 13 år men sa upp mig eftersom jag inte köpte organisationen och ledarskapet längre…Jobbar nu på en skola och trivs så rackarns bra.
  Jag älskar numera att träna. Har nog alltid gjort det men varit en periodare av rang…Jag har spelat fotboll på hög nivå når jag var ung.
  Nu har jag sedan två år tillbaka lagt om min livstil mycket beroende på att jag blivit mamma och känner att jag vill vara en aktiv mamma och visa Elsa hur roligt det är att röra på sig.
  Jag har hittat löpningen samt crossfit. Jag som förut hatade att springa anmäler mig idag till olika lopp som jag springer.
  Jag skiter i tiderna utan jag gör det för den härliga känslan som infinner sig i samband med loppen.
  Jag älskar mat och god dryck! Livet är för kort
  för att våndas över mat.
  Så länge jag är aktiv och tränar så kan jag äta vad jag vill och det gör jag men i rätt mängd.
  Tack för att du finns Petra och inspirerar. Du är så sund och rolig att följa! Älskar dina bilder och texter och det ska bli så skoj att få träffa dig i ÅRE!
  Ha det bäst! Kram Jossan

  Svara
 5. Karoline Brodin

  Underbart att följa dig och fin ny topp på sidan! 🙂 Jag är 50 år och ensamstående med en 5-åring pojke. Bor i en villa i Höganäs utanför Helsingborg, alltså Skåne! Uppvuxen i Stockholm och mycket av själen finns nog kvar där! Jag försöker träna 3-5 gånger i veckan. Brukar bli 1 pass cirkelfys, 1 pass core, 2-3 löppass. Löppassen är blandat med trail på Kullaberg, oftas 8k, eller intervaller, som jag borde göra mer då jag vill bli lite snabbare. Men jag önskar att jag kunde springa oftare och utan att behöva passa tider. Då jag är ensamstående har jag alltid barnvakt när jag ska ut och springa, så tiden är något som jagar mig. Gjorde min första halvmara i april så skulle vilja springa lite fler långpass. Älskar träning och skulle kunna träna varje dag, men jag är lika förtjust i en god bok i en solstol. Slappa är också otroligt skönt! Önskar dig en skön sommar och ser fram emot fler härliag inlägg!

  Svara
 6. Staffan

  Staffan 45 år, vi började ”löparblogga” ungefär samtidigt 2009 och har följt dig i sociala medier sedan dess. Bor i Nykvarn fem mil från Stockholm och tränar helst löpning 4-5 gånger i veckan sedan tio år. Har familj med fyra barn och gillar att variera mig och tränar gärna mycket fartlöpning i form av olika intervaller men njuter också av att springa i lugnet i skogen som jag har 150 meter från huset. Jag tränar målmedvetet och har fokuserat ganska mycket på tid och prestation, även om jag också springer mycket för njutning och avkoppling är jag inte helt färdig med ”presterandet” utan vill fortfarande uppnå vissa resultat, senast igår tävlade jag på 5000 m på bana och det var jobbigt men väldigt trevligt. När det gäller kost är jag ganska avslappnad, försöker äta varierat (har olika matkassar, t ex Linas, för middagen) men i en barnfamilj blir det ibland lite enahanda och det får vara OK också. Det går inte att prestera på alla håll samtidigt i livet, ha den perfekta karriären, det perfekta boendet, den perfekta familjen och också prestera övermänskliga resultat, tiden måste tas någonstans ifrån. Det viktiga är att man i stort är tillfreds men sin egen blandning och sina egna val.

  Svara
 7. Cattis

  Hej, jag är en teälskande löpare som i åtta år tänkt, ”kan Mia(maratonmia) kan jag”. Utbränd x två och fixar mina mål med två steg fram, ett åt sidan och sen tre framåt igen. Jag älskar löpningen och behöver lära mig att älska styrkepass lika mycket. Jag har yogan i mitt liv oxå, men jag är så bekväm så det är svårt att få någon effekt av det. Jag bor i Skåne med närhet till skogen och backar, men är för bekväm även där. Just nu kämpar jag med frozen shoulder och smärtan som kommer med den. Jag vet inte hur många år som jag har följt dig, men många är det. När det gäller kosten ändrade jag den för elva år sedan genom att gå in i LCHFkosten utan avvikelser. Jag kan inte under några omständigheter äta godis, kakor, mat med socker eller sötningsmedel som är på 1-4 plats i ingredienslistan. Sedan jag började med Runstreak (löpning dagligen) i september förra året har jag blivit ännu lyckligare. Jag är tacksam över att ha hittat din blogg. Tack Petra. Kram Cattis

  Svara
 8. Annika/Discoduckan

  Jag har redan ältat så mycket om mig själv på IG, men jag är den partyglada, vindrickande joggaren som pendlar mellan eufori och bakslag när det kommer till min löpning. Kan ha nåt att göra med det där vinet 😉
  42 år gammal med en 10-årig dotter och en make. Bor i Vasastan och har ett landställe att hänga på.
  Älskar att resa, men är ingen äventyrare. Resorna går ofta till samma ställen. Provence, Mallis och Dubai.

  Svara
 9. Rebecka

  Jag är en 23-årig lärarstudent från Luleå som är nyfrälst på löparfronten. Jag har tränat basket och cheerleading som barn/tonåring, men sedan mest slentriantränat på gym för att typ ”hålla mig smal”, men har alltid hatat att gå dit… Min syn på träning har nog alltid varit ganska negativ eftersom träning = prestation, vilket inte varit bra för mig. Jag har aldrig uppmuntrats att träna på mitt sätt eller ta saker i min egen takt, utan alltid jämförts med andra (lagsportsmentalitet och skolgymnastik), vilket gjort att jag aldrig riktigt känt mig peppad att hålla igång på egen hand. Min relation till kost har varit sisådär genom åren men nu har jag landat i något ganska sunt mittemellan. Jag är normalviktig och ser inga anledningar att mecka med kosten så jag försöker äta gott och leva hälsosamt (dvs – ibland nyttigt, ibland onyttigt ;)). De senaste månaderna har jag hittat ett riktigt bra träningsflow och tycker för första gången i livet att träning är KUL! Det största skälet är att jag funnit löpningen, har aldrig löptränat förut, och nu senast sprang jag 5 km – yey! Den kicken har jag aldrig förut känt och det är så grymt roligt, vill bara utvecklas och bli bättre. Jag tycker även att styrketräning är väldigt roligt så just nu blir det väl ca 4 pass i veckan, blandat löp- och styrketräning. Men nu ska jag satsa på löpningen så att jag kan komma upp i längre distanser och det är jag så sjukt peppad på! Tack för att du inspirerar med din kunskap och din härliga personlighet 🙂

  Svara
 10. Linnea

  22 år, från Göteborgs skärgård, bor nu i Jönköping (fick din bok nu i veckan, så du vet nog vem jag är haha..). Jag tränar mest gruppträningspass, är nybliven Bodypump-instruktör. Under tidigare somrar har jag inte haft tillgång till något gym, utan då har jag sprungit runt på den lilla ön jag är ifrån – och älskat det. Jag ville ta det ett steg till och spontananmälde mig till Göteborgsvarvet, som jag genomförde nu i maj! Det var det VÄRSTA jag har gjort i hela mitt liv, men jag tänker göra det igen, det är ju bara att springa 😉

  Svara
 11. hopihopi

  Hej! Heidi heter jag, kommer från Pargas Finland. Pargas är en liten stad där alla känner alla och dit jag aldrig skulle flytta till igen efter studenten. Tio år senare ute på vift i världen återvände jag i alla fall. Jag har aldrig varit en tränande person, förrän jag för fem år sedan började springa. Med springa menar jag gå/jogga, jag kämpade länge med att orka springa en sex kilometers slinga som jag nötte varje gång. Sprang förra lördagen mitt första maraton och drömmer om triatlon. Tränar nuförtiden flera gånger i veckan, främst löpning, men försöker även få till styrketräningen som komplement till löpningen. Vill kunna inspirera andra till löpning, klarar jag, klarar verkligen även du 🙂
  Älskar mat och dryck i alla dess former. Är utbildad inom hotell och restaurangbranschen, jobbar för tillfället på ett café. Reser ofta, äter mycket och springer desto mer. Drömmer om ett jobb där jag kunde kombinera alla tre

  Svara
 12. Mikaela

  Jag bor i Malmö vid havet. Jag har ett krävande jobb och för mig är träningen ett sätt att koppla av och varva ner. Jag joggar 2-3 ggr per vecka och går sedan ett halvår tillbaka även på yoga ett par gånger i veckan. Springa är fantastiskt, ingen tid att passa, inga andra människor att anpassa sig till och härligt med frisk luft. Jag lärde mig springa först efter 25 års ålder och det längsta jag har sprungit är halva Lidingöloppet i höstas. Nu siktar jag på halvmara i Köpenhamn i september. Jag springer väldigt långsamt men njuter av det.
  Tack för en härlig blogg!

  Svara
 13. Lotta

  Jag är 42 år, bor i Halmstad i ett mysigt familjeområde som heter Frennarp. Är gift och har två barn som är 7 och 9,5 år. Nissan flyter utanför huset och skogen är precis runt hörnet – för mig som är från skogarna i Småland från början så är det perfekt, både stan och landet på samma gång ? Bara att snöra på sig löparskorna och springa ut längs med vattnet, så härligt. Jag älskar det enkla med löpning och att det får mig att känna mig stark och snabb och känslan att min kropp kan ta mig vart jag vill är fantastisk. Naturen, dofterna, ljuden…springer helst på morgonen när allt vaknar. Jag ska ärligt säga att jag inte tänker alls på kosten, jag äter allt, både nyttigt och onyttigt men i lagom mängd…för mig i alla fall! Så länge jag mår bra så måste det ju vara rätt tänker jag?
  Jag håller på och lär mig att simma frisim för triathlon och swimrun verkar så himla kul! Testade en sprint förra året och det var ju toppen!
  Nästa år ska dock drömmen om Stockholm Marathon uppfyllas – nu har jag pratat om det så länge så nu ska jag bara göra det helt enkelt!! Det får gå hur långsamt det vill men i mål ska jag ?

  Svara
 14. Lotta Berling

  Hej! Kul att du vill veta vilka vi läsare/lyssnare är! Jag är en trebarnsmorsa från Helsingborg, 40 år gammal (känner mig som 25?) Jobbar som läkare. Löpningen är min ventil, egentid, naturupplevelse, och enda egentliga stora intresse. Sprungit Hbg maraton tre ggr, rekommenderar detta lopp! Lyssnar på dina poddar så snart det finns ett nytt avsnitt, samtidigt som jag springer, förstås. Fortsätt med ditt fantastiska arbete! Vi är uppenbarligen många som inspireras och uppskattar det?

  Svara
 15. Åsa

  Hej!
  Jag heter Åsa och bor lite utanför Stockholm. Har 2 små barn, är just nu mammaledig från mina vanliga jobb som lärare i idrott & hemkunskap och gruppträningsinstruktör. Längtar till det minsta barnet tillåter lite längre vistelser hemifrån (längre än 30 minuter) för att komma igång ordentligt med träningen igen. Tränar för att jag mår så bra av det, för att orka vara en pigg mamma, för att vara en bra förebild för mina barn, för att kunna äta gott och för att det finns så många roliga träningsformer att prova på!

  Svara
 16. Malin

  Hej
  Jag heter Malin och är 35 år, bor i Gävle. Har två barn på 10 och 12 år.
  Jag började lyssna på maratonpodden för ca ett år sedan och hittade då även till din blogg.
  Löpning är min passion. Jag gillar att springa lugnt och långt, gärna maraton. Tycker även Lidingöloppet har sin charm. Jag äter mestadels vegitariskt, ser mat som bensin till att orka göra allt jag vill. Är även svag för choklad!
  Fortsätt med ditt härliga arbete, du är verkligen en förebild för mig!

  Svara
 17. Evelina

  Hej! Jag heter Evelina och är 27 år. Har två döttrar, en på 2 år och en på 9 månader och en man. Bor i Mölndal, vägg i vägg med göteborgsgränsen ? I en liten pastellfärgad familjeidyll. Jag hittade din blogg/bok/podd när jag låg i maraton träning för 3-4 år sedan. Är handbollsspelare i grunden, hatade löpning. Sen slutade jag med handbollen och fick mersmak på löpningen tack vare min tokiga pappa. Satsade på maran under 3 år, allt för att bevisa för ALLA att jag faktiskt kunde springa. Direkt efter Stockholm marathon blev jag gravid & sen gravid igen. Så nu äntligen kan jag fokusera prestationsinriktat igen och nästa mål är Göteborgsvarvet under 1:50 ?
  Jag har väl en lite krokig inställning till kost, jag är en allt eller inger människa. Kan aldrig bara ta en kaka osv, hetsätarnas drottning, men jag jobbar på det, hitta en balans för att vara en förebild för mina döttrar. Tränar gör jag för att jag älskar det och för att orka vara mamma och fru. Vill inte ha massa krämpor när jag är 45 och kidsen har flyttat hemifrån. Då ska ju jag och min man uppleva massor tillsammans ❤

  Svara
 18. Elin

  Hej ! 25 årig tjej från jönköping som precis hittat löpningen (tidigare fotbollstjej ) .älskar löpningen för att man mår ju så himla bra av det psykiskt som fysiskt . Tycker även det är roligt att ha lite prestationsmål(anmäld till halvmara), tävlingsmänniska som man är , men håller det lagom för att det alltid ska va roligt. Försöker köra nåt styrkepass i veckan henma med kroppsvikt för att hållla mig skadefri. Inställning till kost är att äta vanlig bra mat , utesluter inget . Försöker dock köpa ekologiskt ,nyckelhålsmärkt och fullkorn så gott det går och även vegetariskt då och då. Sedan fotbollstiden är inställningen att äta måste man göra ordentligt för att orka göra det du älskar och bli bättre på det!! Inget mixtrande !
  Supertacksam att hittat dina både poddar. Tack !!

  Svara
 19. Daniel @the_runningdad

  Glad 30åring bosatt i Umeå med sambon och två barn. Älskar löpning och försöker springa så ofta jag kan. Löpningen är min ”egentid” då jag slipper byta blöjor och tänka på räkningar 🙂 Försöker även få med barnen ut med cyklar och springvagnar. Med varierande resultat:-)

  Svara
 20. Annan anonym

  Hej! Jag är 25, tjej, ingenjör, vegetarian (+fisk), sambo och boende i Göteborg. Var en ren Friskis&Svettis-pass-motionär från det att jag hittade Friskis som nioåring tills för ett par år sedan. Började springa mer ordentligt för sex år sedan, inför min första halvmara. Gillar att springa men gillar också att variera träningen. I år försöker jag mig på En svensk klassiker.
  Har en hatkärlek till sociala medier – kan inte låta bli att kolla och känner mig sedan kass för att jag är långsammare/tjockare/tråkigare/”bara” gör En svensk klassiker, inte ens superklassikern…
  Älskar att laga mat och baka och äta resultaten. Är arg på ”nyttigt”, min syn är hellre god glass en gång i månaden än någon sorts glassliknande proteinsörja en gång i veckan. Att det sedan blir god glass inkl ångest en gång i veckan istället är en annan femma…

  Svara
  • Petra Månström

   En svensk klassiker är verkligen inte ”bara”! Det är en otrolig prestation! Tro inget annat.

   Svara
 21. Johanna

  43 år gammal, bor i Linköping och springer regelbundet sen kanske sex år tillbaka. Har följt dig från DN-tiden! Tränar för att må bra, ha en fin kropp och för att orka leva länge och väl. Utforskar ständigt mitt förhållande till min och andras hälsa, har tagit det vidare till akademiska studier och har nu en magister i hälsovetenskap. Två tonåringar, särbo och heltidsjobb på det – jag vet hur jag fyller min tid. Min bästa löprunda är 7 km lång – mer än 5 km men inte en hel mil. Tar lagom med tid mellan jobb, barn och andra fritidssysselsättningar.

  Svara
 22. Linnea

  Mitt namn är Linnea och jag bor i Stockholm. Tränar främst löpning (har även klämt in lite klassikerträning iom att jag genomfört 2 st en svensk klassiker). Ska prova mitt första triathlon i sommar. Jag tränar för att jag älskar att springa lopp och för att löpningen får mig att må bra och klara av plugg och extrajobb (jag pluggar till kemist). Jag sprang mitt första halvmaraton 2011 och mitt första marathon 2013 och sedan dess har det blivit ett antal lopp. Jag mäter väldigt sällan tider, utan går på känsla och dagsform när jag tränar. Jag äter det mesta, men är lite restriktiv till kolhydrater eftersom jag känner att jag mår bättre utan.

  Svara
 23. Erik

  Hei
  Jeg heter Erik bor utenfor Oslo og er 59 år.
  Mitt hovedmål for i år er å løpe under 3.30 i New York maraton i November. Jeg løper 5 dager i uken. To intervall, to distanseøkter og en langtur.
  Liker best å trene på asfalt men tar ofte en sving innom grusvei på langturen.
  Spiser glutenfritt pga cøliaki

  Svara
 24. Nadja

  Hej! 23 årig tjej från Kalix som har löpning som favoriträning sedan ca 4 år tillbaka. Instruerar flera olika gruppträningsformer, bla spinning och SomaMove. Har funnit en ny kärlek i landsvägscykling förra året och jag ÄLSKAR hur man kan färdas långt på kort tid.
  Varit skadad i knäet till och från sedan december 2015, vilket har begränsat löpningen. Men har trots efter det sprungit både Stockholm marathon och Lidingöloppet 15. Ju äldre och klokare man blir desto mer har jag insett att kroppen måste få läka och i dagsläget springer jag inte mer än (tyvärr) ett par km i veckan. Tur att det går att variera sin träning!
  Tack för peppande och inspirerande poddar, blogg och en sund inställning till livet och hälsa. Du är en sann förebild ???

  Svara
 25. Katarina

  37 år, mamma till en sexåring, bor i Norrköping och har tränat olika sporter sedan jag var 10, men började springa 2012 under läkningsprocessen efter en bilolycka där jag blev påkörd. Springer långlopp vilket passar mig bra då jag gärna utmanar mig själv på olika sätt och är seg och tålig. Kombinationen av fysisk och psykisk utmaning fascinerar mig. Tränar och äter det jag har lust med, man har bara ett liv och det är för kort för att slösa bort på förbud och andra tråkigheter. Viktigt att göra det man själv mår bra av och lyssna på kroppen. Tränar löpning, styrketräning samt ridning. Tycker du är en härlig positiv inspiratör med sunda värderingar som ligger väldigt nära mina egna.

  Svara
 26. Lene

  Hei Petra. Jeg er 40 år, mor til en tenåringsgutt og en voksen datter. Jeg bor delvis i Sarpsborg, 10 mil sør for Oslo, og delvis i Oslo, Norge. Jeg danset ballett da jeg var ung, og løp til og fra danseundervisningen. Så ble det løpepause i ca 15 år….. Elsker å trene ute. Løper 2-3 ganger i uken, mest fordi det er deilig avkobling, men også fordi jeg liker å kjenne at kroppen min virker og er sterk. Ute kan jeg også stoppe opp for å trene styrke, som f.eks hangups i et tre eller spensthopp opp en trapp. Digger bakkeintervaller! Har et avslappet forhold til mat. Spiser det jeg har lyst på. Det siste halve året har det vært kjøleskapsgrøt laget av havregryn og chia frø som har vært favoritten. Har lest bloggen din i ett år og liker virkelig å følge deg, blir alltid så glad av din positive innstilling og glede ved bevegelse og trening. Takk for at du deler!

  Svara
 27. Arne

  Hej Petra
  Jag är en 68-årig man som tycker att löpning är en perfekt form av motion och konditionsträning. Den måste dock kompletteras med styrka, rörlighet och balans. Det fixar jag på F&S.
  Jag äter sånt som är gott och som jag mår bra av.
  Ett par halv- och kvartsmaror per år kryddar träningen.
  Jag låter mej gärna inspireras av människor med en positiv inställning, som t ex du Petra.

  Svara
 28. Anna

  Hej! Anna heter jag, 44 år, bor utanför Linköping. Är gift och har två barn 12 och 15 år som jag får med på löprundor ibland. Har varit löpare i 4 år nu, och älskar den frihet som det ger. Jobbar heltid och affärstider så har svårt att få till det med gruppträning som jag gick på mycket innan barnen kom. Springer helst på morgonen före jobbet för att verkligen få till min träning utan att störa resten av familjens aktiviteter. Gäller att pussla och planera! Får oftast till 3 pass i veckan, ibland 4. Springer gärna något lopp då och då, gärna mil eller halvmara. Tror att jag ska våga mig på Lidingö 30 i höst. Älskar mat och äter allt, men försöker äta någorlunda nyttigt i vardagen iallafall. Önskar det fanns mer tid för träning, skulle så gärna styrketräna och gärna med en PT. Minns inte riktigt hur jag hittade till din blogg, men tror det var ca 3 år sedan. Följer dig på insta mest och lyssnar på dina poddar, bloggen blir lite mer sporadiskt. Är så glad att jag hittat dig då du tipsar och inspirerar så bra!

  Svara
 29. Johanna

  Är en 47 årig gift tonårsmamma från Västsverige som motionerar regelbundet sedan många år. Har alltid sportat och både man och barn är aktiva. Numer sköter barnen ( 17 och 18 år gamla) sin träning på egen hand vilket ger mig och maken massa tid att ägna oss åt framför allt ”snorsportande”. Jag gjorde tjejklassikern förra året, är en bra bit på väg mot en halvklassiker och drömmer om att fixa klassikern innan jag fyller 50. Har sprungit Midnattsloppet ett par gånger och i år även Göteborgsvarvet. För fem år sen gick jag igenom en period med bröstcancer. Är idag starkare än någonsin.
  Äter nyttigt i botten men är en godisråtta och unnar mig godsaker då och då. Intalar mig att det behövs då de flesta av mina pass har fokus på uthållighet. Jag gillar att läsa om träning och hälsa och har läst din blogg ett tag och lyssnar även på podden. Brukar bli några avsnitt i bilen på väg till och från träningshelger.

  Svara
 30. Tanja

  Är 44 år och har sprungit i snart 20 av dem, sommar som vinter. Har inte sprungit så många tävlingar, är inte ute efter att prestera, har sprungit Göteborgsvarvet två gånger och kretsloppet i Borås några gånger.
  Har följt dig från tiden före du började springa (vad hette din blogg då, Petras … ???), vet inte hur jag hittade dig 🙂 Blev väldigt glad ändå att du skulle börja blogga om löpning, eftersom det är min passion.

  Svara
  • Petra Månström

   Kul! Aha, Petras Egokick? Det var ett tag sedan 🙂

   Svara
 31. Emelie

  Emelie heter jag, är 22 år gamal och bor i Linköping. När jag var liten dansade jag mest bugg vilket jag håller kvar i lite idag. Hela mitt liv har jag varit lite knubbig men när jag började på gymnasiet tog jag tag i träningen och började på gruppass på Friskis. Sedan dess har jag börjat mer med cirkelträning, vilket jag helst utför hemma då jag har svårt att ta det där steget över tröskeln och ta mig till gymmet. Man sparar så Mycket tid på att träna hemma 🙂
  Senaste året har jag även börjar springa vilket har blivit lite som en drog men blir oftast bara ett löppass i veckan.
  För mig räcker de med 30-60 min träning per dag 4-6 gånger i veckan för att jag ska vara nöjd. Jag mår psykiskt dåligt om jag tränar mindre än 3, jag kan inte säga varför men så har de varit sedan jag började träna. Jag fokuserar mer på träningen än vad jag lägger ner tid på kosten, tränar jag och håller mig borta från godis så är de bra för mig dock unar jag mig chips på helgen!
  Jag sprang mitt första milslopp i juni i år (blodomloppet) och tillsammans med min sambo satsar jag på Göteborgsvarvet. Din podd och dina sociala medier är verkligen en inspirationskälla, tack!
  Kramar
  Emelie

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen