M

Leksaker som håller sprallig bebis sysselsatt?

av | feb 19, 2016 | Blogginlägg | 7 Kommentarer

babygym_pingu
Jag har en bebis som är rätt svårflörtad när det gäller leksaker. Kanske beror det på att han är så liten, kanske blir han mer mottaglig för leksaker senare.
Men det finns ett par prylar som fångar hans uppmärksamhet åtminstone kortare stunder. På morgnarna kan han till exempel ligga och greja i babygymmet (vi har exakt det på bilden ovan, inhandlat på Babyland tror jag det var) typ en halvtimme utan att bli kinkig. Favoriten är att ligga som en ostbåge över min gamla nackkudde som nu är ordentligt nerspydd och fin. Men hade det inte varit för apan (se bild nedan, den är köpt på nätet och kommer från märket Skip Hop) så hade han nog tröttnat ännu fortare, för på apan finns en massa kul features som håller honom sysselsatt.
apa_babygym
På eftermiddag och kväll är han inte lika gymintresserad, då gallskriker han om man lägger honom där. Då kan det funka att sätta honom i babysittern och vifta med något kramdjur, men där är han oftast extremt svårflörtad.
Så min fråga till er, kära läsare, är: hur roar man en snart fyramånaders bebbe? Vad går hem hemma hos er? Tacksam för ALLA tips jag kan få!

Taggar

7 Kommentarer

 1. Ylva

  Köp en bra sele och ha honom på ryggen medan du lagar mat/dammsuger osv så kommer han först mysa som en liten uggla och sedan somna som en stock. Lovar! Bra selar finns t ex här: http://knyt-an.se/barselar-0/ och jag tycker Manduca eller Tula baby är bäst.

  Svara
 2. Malin

  Har en bebis som är ca 1 mån äldre än din. Han kan också ligga i gymmet kortare stunder själv (Längre ju äldre han blivit). Har köpt giraffen Sophie åt han, den älskar han, lätt att hålla i & gnaga på. Sen gillar han en bitring från mam som är formad som en cirkel nedtill (lätt att hålla) och upptill är delen att ha i munnen, går att kyla också. Sen har vi en babysitter med en båge över där det finns figurer att slå på.

  Svara
 3. marathonDonnan

  Jag har en 8 månaders och han var lika som din Adrian i den åldern. Jätte nöjd längre stund på morgonen i sitt gym, men nåde oss om vi la ner honom senare på dagen. Nu är han mer rörlig och far fram här hemma ålandes på mage så då är det bra med leksaker som rullar. Han har även alltid älskat saker som spelar eller leksaker med speglar. Babysitern är också favorit om jag gungar med en fot. Då sitter jag bredvid på golvet med dator/mobil eller tv och får en del gjort.

  Svara
 4. Linda

  Hej! Vår bebis är snart 6månader och är en riktigt liten livlig tjej. Hennes favoritgrejer är: gymmet, babysitter med aktivitetsbågen, leksak i snöre i en dörröppning med babysitter under, Sophie le giraffe, ligga mkt på mage och ibland leka med liten boll som vi rullar till varandra, skallror har hon börja tycka är kul först nu, decilitermåttet är kul men trots allt blir det väldigt mkt skumpa runt och kolla på saker. Tycker dock hon är lite mer lättroad nu än vid 4mån! Så skönt, ibland blir en ju knäpp! Förresten, sitta i sele framåt på stan och öppna förskolan har vart kanon för hennes stimulans också! Kram

  Svara
  • Petra Månström

   Haha exakt! Ibland blir en ju knäpp 🙂

   Svara
 5. A-M

  Min kille var inte så intresserad av leksaker vid 4 månader, vi fattade inte varför han inte var det. Gymade lite på morgonen, tittade när vi rullade en mjuk boll, gnagde på något gosedjur var typ det ändå. Sen när han vart större typ 6 månader så blev alla leksaker så spönnade! Ha lite tålamod så lossnar det snart!

  Svara
 6. Petra Månström

  Kul! Bra tips!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen