M

Pryltest: Spjälsäng i tidlös design

av | dec 17, 2015 | Blogginlägg | 0 Kommentarer

spjalsang1

Spjälsängen JLY Dream Lux Vit kommer från Jollyroom och kostar 1 599 kronor. Madrass, täcke, kudde, bäddset och spjälskydd köpes separat. Foto: Petra Månström.


Det är ofta en hel del inköp som behöver göras när man väntar sitt första barn. Utbudet är i det närmaste oändligt och det är verkligen lätt att känna sig vilsen i djungeln av barnprodukter.
I de tester jag publicerar här på bloggen är det viktigt att produkten är snygg, funktionell OCH prisvärd. Den här gången sker testet i samarbete med webbutiken Jollyroom och det handlar om spjälsängen från egna märket JLY, Spjälsäng Dream Lux Vit. Den första veckan efter hemkomsten från BB sov Adrian i sitt Babynest mellan oss i dubbelsängen, men sedan bestämde vi oss för att försöka få honom att vänja sig vid att sova i egen säng. Det har faktiskt gått riktigt bra, det är praktiskt att ha hans lilla säng vid fotändan av vår så att man slipper gå till ett annat rum och titta till honom på natten.
Lite fakta om sängen:
Mått: L124,5 x B67 x H99 cm.
Bäddmått: 60 x 120 cm.
Sängbotten kan ställas in i höjdlägena 22, 37 och 52 cm mätt från golvet. 
Material: Trä.
spjalsang2

Madrass, täcke, kudde, bäddset och spjälskydd köpes separat. Vi har en madrass från Kaxholmen, bäddset och kudde samt täcke från Ikea och en hel hoper gosedjur från släkten. Foto: Petra Månström.


spjalsang3

Det passar fint att ha spjälsängen vid fotänden på vår säng, då är det lätt att enkelt titta till Adrian under natten. Foto: Petra Månström.


Det jag tycker mycket om med sängen är den tidlösa designen och att den känns rejäl och bra trots det förhållandevis låga priset.  Ett praktiskt plus är att sängens botten kan justeras i höjd mellan tre lägen, just nu har vi den i högsta läget eftersom Adrian ju bara ligger ner (än så länge, haha). På spjälsidorna ovansida finns en plastlist som förhindrar skador om barnet skulle bita där.
LÄS OCKSÅ: Pryltest: Djuriskt mönstrad åkpåse
Värt att långsidorna inte är justerbara, men det gör inte så mycket eftersom Adrian oftast sover i sitt Babynest som vi har lagt ner i sängen. Ett gott betyg om något är ju också att min lilla son faktiskt verkar gilla sängen, han protesterar inte alls när man lägger ner honom i den och sover ofta i den om dagarna. Det enda lilla minuset är möjligen att det är lite meckigt att justera höjden på sängen, hade varit fantastiskt om det hade kunnat göras utan att behöva ta fram skruvmejseln. Men trots allt så justerar man ju inte höjden överdrivet ofta, så det är inget stort problem.
Sammanfattningsvis en säng som jag rekommenderar varmt, den kommer att bli ett fint inslag i nya lägenheten som vi flyttar in i till helgen – dessutom matchar den skötbordet från samma märke väldigt bra.

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen