M

Läkaren: "Du kommer aldrig mer att kunna springa"

av | jan 24, 2016 | Blogginlägg | 0 Kommentarer

kajsaberg900x900
Kajsa Berg är en av Sveriges stora ultrastjärnor. I höstas tog hon VM-silver på löpning över 100 km. Foto: Emma Shevtzoff för Magasin Spring.
Foglossning hindrade henne från att träna under nästan hela graviditeten och förlossningen blev dramatisk med akutsnitt. 
Som om inte det vore nog drabbades hon av droppfot och läkarens dom blev hård: du kommer aldrig mer att kunna springa. Facit? Den 12 september tog hon silver i VM i över 100 km i holländska Winschoten. Jag snackar om Kajsa Berg, en av Sveriges största stjärnor inom ultralöpning, som innebär att man springer längre än maratondistansen som är 42,195 km. I det senaste avsnittet av min podcast Maratonpodden snackar vi förstås om graviditeten, förlossningen och vägen tillbaka till löpningen men också om hur Kajsa började med sin satsning på löpning.
Hon ”upptäcktes” efter att ha sprungit sin första tävling, Vårruset på 19 minuter utan någon uppstyrd löpträning i bakfickan. Hon började sedan träna med en löparklubb, men resultaten blev bara sämre och sämre. Efter två tunga perioder av överträning bestämde sig Kajsa för att byta spår och satsa på ultralöpning. Du får många tips på hur du blir en bättre löpare, hur spinning vässar din löparform och hur du kan tänka för att göra träningen roligare och mindre kravfylld. Lyssna direkt i spelaren nedan eller följ någon av länkarna:

Lyssna via Libsyn
Lyssna via iTunes

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen