M

”Kan inte alla bara få göra som de vill?”

av | okt 16, 2018 | Blogginlägg | 4 Kommentarer

Så fort jag uttrycker en åsikt i sociala medier eller i någon av mina poddar så kommer den där kommentaren som ett brev på posten. Väldigt lustigt, tycker jag, eftersom ju det här med att uttrycka åsikter är en viktig del av mitt jobb.
Hur ska du träna? Vad är egentligen träning? Hur kan du tänka om din träning? Hur gör man om man vill hålla över tid och inte skada sig? Det här är vanliga frågeställningar som jag ofta återkommer till i mina kanaler. Och nästan alltid dyker de här kommentarerna upp: ”Varför kan folk inte bara få göra som de vill?”
Men JA! Gör som du vill! Träna som eliten, strunta i att träna eller träna mittemellan. Eller på ett sätt som passar DIG. Vi lever i ett fritt land, det är ingen som tvingar dig att träna på ett visst sätt. Bara för att en influencer uttrycker en åsikt i sina kanaler betyder det inte att det är den ultimata sanningen som du måste hålla dig till. Och ja, känns det jobbigt att folk uttrycker åsikter så går det alltid att avfölja.
Det bästa jag vet är att vrida och vända på saker, att debattera och diskutera. Därför är jag så glad att majoriteten av mina följare i sociala medier har samma inställning, att uttrycka olika åsikter och ta del av nya synsätt. Men att stänga en diskussion genom att säga att alla får tycka och göra som de vill, det tycker jag är väldigt trist och linjärt.
Men, som sagt: var och en får ju tycka som de vill. Fast det är väl underförstått? 😉
Foto bilden ovan: Emma Shevtzoff

Taggar

4 Kommentarer

 1. Staffan

  Självklart får alla göra som de vill, vi lever ju tack och lov inte i Nordkorea 😉 och vet man heller inte var man ska eller vad man ska åstadkomma spelar det ju heller ingen roll vilken väg man tar eller hur man gör för att lite slarvigt citera Alice i underlandet men om man vill åstadkomma ett visst resultat så är det ju inte fel att ta hjälp/söka information. Problemet idag tycker jag är att t ex nätet är så fullt av information och desinformation och motstridiga åsikter och det kan vara otroligt svårt att navigera bland alla råd och jag tycker många verkar väldigt vilsna och oförmögna att tänka inåt/själva vad som funkar för dem, i deras liv etc. Håller man på med t ex träning så lär man ju sig förhoppningsvis i alla fall vad som fungerar för en själv och vad som leder till skador, sjukdom, känningar, vad som känns roliga, vilka målsättningar som är rimliga etc…
  Några tankar som kanske i alla fall delvis snuddar vid ämnet 🙂

  Svara
  • Petra Månström

   Klokt skrivet! Håller med om att mängden information gör det svårnavigerat – MEN om vi blev bättre på att tänka själva så blir det också lättare att hitta rätt i flödet och se informationen som inspiration snarare än pekpinnar och fullständiga sanningar 😉

   Svara
 2. Johanna

  Alla ska ju få träna som de vill. Det som är bra med ex influencers är ju att få massa tips och idéer och nya tankar. Att få inspiration och motivation till den egna träningen oavsett vilken nivå det är på. För allt passar ju liksom inte alla, men mycket är sånt som kan ge inspiration och en tankeställare att just det så kan jag också göra. Att plocka russinen liksom 🙂

  Svara
  • Petra Månström

   Men exakt! Plocka russinen ur kakan, men samtidigt själv veta vad man vill 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen