M

”Ibland oooh:ar jag och ibland aaaah:ar jag”

av | jan 24, 2019 | Blogginlägg | 6 Kommentarer

Vad händer i dig när du scrollar förbi bilderna i ditt Instagramflöde? Den frågan ställde jag på mitt Instagram i morse och fick många intressanta svar.
Eftersom jag vet att många av er som läser den här bloggen inte följer mitt Insta och vice versa så tänkte jag ställa frågan även här. Alltså, så här:
Vad tänker du när du scrollar igenom ditt Instaflöde..? Vad händer i dig när du ser bilderna som flimrar förbi? Kanske på glada människor på paradisstränder, açai bowls med perfekt skurna fruktdekorationer, bebisar och så vidare? (OBS: inget hat från min sida, bara observation) Eller kanske bilder på folk som inte tycks göra annat än springa (typ som jag t ex)? ? Blir du peppad, får du ångest eller något helt annat? Är supernyfiken, så du får jättegärna kommentera och berätta!
Här är några av svaren:
”God morgon! Det beror helt på vilket humör jag själv är på. Är jag frisk och pigg och tränar själv så blir jag glad och peppad av allt. Men nu när jag har varit förkyld med hosta och halsont en längre tid så händer det lätt att jag blir stressad och lite sur men det är något jag jobbar på ? semesterbilder och sånt blir jag nästan alltid glad av (och bara liiite avis ?)”
– fru_ahman

Jag blir peppad av att se folk som tränar! Man blir inspirerad att testa något nytt man kanske inte provat innan. ??
– annabackman

Om det är en bra dag kan det ge inspiration eller t o m igenkänning om man själv sprungit t ex. Allra bäst är dock såna konton som ditt som både visar det vardagliga och det ”glammiga” ❤️
– annamh71

Jag blir inspirerad när jag ser bilderna, dock när jag var skadad kunde jag tycka löparbilder, på fina platser var riktigt jobbiga, för man ville så gärna springa själv???⭐
– josie.runner

Jag kan tänka på vilken fasad personer lägger upp inför andra och hur det känns för dem att försöka leva upp till det perfekta! Allt kan ju inte vara en dans på taggfria rosor jämt för så många människor! Samtidigt är det kul och inspirerande att se allt trevligt flöde….
– reine.andersson

Jag har noga utvalda konton i mitt flöde. De som inspirerar på olika sätt. Människor jag jobbat ihop med i flera år och nu finns vi på olika ställen, så man följer varandra och byter några ord med varandra då och då. Mode, på ett mänskligt sätt. ? Livsstil på olika nivåer. Sport och träning. En del mat. Jag läste att man ska följa konton man kan relatera till, och ändå inspireras av. Det här med perfektektionen till absurdum, det är icke inspirerande. Det blir snarare tråkigt i längden. Jag gillar ditt konto, där finns allt! ?
– maja_min_maja

Älskar att öppna Insta under frukosten och mötas av smarta tänkbara frågor som denna, ibland träningsrelaterade och ibland större än så. Ett SÅ bra insta-konto har du! ?????‍♀️?
– svenssonskan

Mår man dåligt eller blir arg så följer man väl fel folk? Kan inte förstå näthatare. Jag blir glad o motiverad men inte av allt som passerar mitt flöde. Men vissa bilder får en att stanna upp, le, o glädjas MED någon. Ibland får jag otrolig motivation av t. Ex en vacker miljö där jag vill springa eller om nån ger en racerapport från nåt race.
– cyclepro3

Ovanstående är alltså ett urval, går du in på inlägget så ser du fler kloka svar! Men det vore kul att föra en diskussion även här. Så – dela gärna dina tankar här 🙂
Foto bilden ovan: Jonas Hansen

Taggar

6 Kommentarer

 1. Staffan

  Jag ska läsa Insta-inlägget och kommentarerna vid tillfälle, jag har vid flera tillfällen läst hos dig och många andra att Instagram och andra sociala medier verkar framkalla mycket, främst negativa känslor av jämförelse, stress, ångest. Av någon anledning känner jag inte så, kanske är det åldern 😉 det är rätt så skönt att närma mig 50 vilket inte såklart betyder att mitt liv är helt perfekt, långt därifrån såklart.
  Jag följer inga matkonton och slipper därmed sådana där ”bowls” vilket inte intresserar mig alls. Jag har ett stort intresse för löpning och följer i stort sett samtliga svenska, och många utländska elitlöpare vilket inte framkallar någon stress heller eftersom de är elitlöpare och jag är gubbmotionär. Uppskattar mest konton som ditt som skriver ärligt i med-och motgång och undviket helst konton som enbart består av meningslösa peppiga selfies utan variationer i temat. Visst kan jag njuta av en vacker bild på Insta, bli glad för någon annans glada inlägg, känna igen mig i andras, känna värme och sympati med någon som skriver ärligt och öppet om något tufft, men överlag är Insta en stunds förströelse för mig, på tåget på väg hem från jobbet, en stund hemma på kvällen etc. Jag har nog ett ganska avkopplat förhållningssätt till det hela. Jag har börjat bli lite mer selektiv i vem jag följer och ställer mig regelbundet frågan varför jag följer X, kanske påverkar det att jag inte känner mig speciellt stressad eller negativ av Instagram.

  Svara
 2. Hannes

  Jag har inget Instagramkonto, men gällande andra sociala medier som t ex Facebook så tror jag att jag påverkas mindre negativt än vissa andra av att se sådana inlägg. Jag utgår från att alla vill hålla uppe en fasad och inte är ett dugg bättre än mig, snarare sämre. 😀 Däremot är det frustrerande att som skadad löpare se alla inlägg från inspirerande löpare när en själv inte vet när en kan springa igen, men det är ju egentliga samma u verkliga livet, när man ser någon komma springandes på stan samtidigt som en själv haltar runt och knappt kan gå.

  Svara
 3. Malin

  Det beror lite på vad jag är på för humör.
  Jag följer många träningskonton och blir oftast inspirerad men om jag har en dålig dag så kan det sressa mig!

  Svara
 4. Anna

  Hej.
  Det var en klok fråga du ställde.
  Jag väljer att titta på Instagram, och alla andra sociala medier, med en nypa salt. För så klart är de inte hela sanningen. Men jag tycker att det är trevligt med alla ”bra” bilder, vi behöver se det positiva runt omkring oss. För vi glömmer ju inte det dåliga bara för att vi för en stund pausar ifrån det.

  Svara
 5. Carina Johansson

  Jag startade mitt Instakonto med tanke att bara göra inlägg om träning och bara ha träningskompisar hemma och på andra håll i landet samt att jag följer idrottsprofiler, utrustning och resor. Det är superinspirerande och jag kan nörda ner mig i träning, ser det som den reklamvärld det är och tycker att det är kul. Det var meningen att jag skulle jag ”slippa” klicka gilla på bebisar och husdjur ha ha men jag har lite av det också i flödet;)

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen