M

Hur väljer du semesterresmål?

av | jul 6, 2016 | Resor | 10 Kommentarer

butterfly_tights1
Är genuint nyfiken på hur du som läser den här bloggen väljer semesterresmål?
Är det du, din eventuella partner eller de eventuella barnen som bestämmer? Hur mycket av träning vill du ha på din semester? Drar du iväg själv på resor eller åker ni hela familjen (om du har familj)? Hade varit SÅ roligt att få veta detta!
Här är det, som ni kanske kan gissa, diverse lopp som ofta avgöra resmålet. Men inte varje gång 😉

Taggar

10 Kommentarer

 1. pilla

  Snygg ny bloggdesign! Jag åker iväg rätt ofta så har olika stilar på semestrar, vissa exploring turer med kompisar (brukar träna något varje dag dock hotellgymmande eller jogg), löparloppsresor, retreatresa och hälsa på folk resor. Varierar mellan budget och lyxigare också.

  Svara
 2. Annika

  Det har slumpat sig så att somrarna spenderar vi med vänner i södra Franrike och på vintern åkervi till min kusin i Dubai. Finns nåt för alla på de resorna.

  Svara
  • Annika

   Träning har sällan en plats på våra semesterresor. Då står annat i fokus. Mat, vin, sol och bad.
   På tjejresor är det ännu mindre fokus på träning. En weekend är för kort för att löpas bort 😉

   Svara
 3. Hanna

  Vi brukar göra någon sorts kompromiss och försöker planera in så att alla ska få något med som de gillar. Och att barnen inte ska bli för bortskämda, dvs bli tält istället för hotell och inte allt för mycket äventyrsland :-). I sommar får t ex 14-åringen planera en fiskeaktivitet eftersom han av någon konstig anledning fortfarande snällt följer med på bilsemestrar runt om i Sverige och hälsar på släktingar. På ett sätt hade det varit roligt med lite mer äventyr kanske, men vi har blivit så bekväma också. ..

  Svara
 4. Chatrine

  Numera är barnen utflugna och vi kan bestämma själva vart vi ska. Vi åker väldigt ofta till Frankrike, gärna med bil eller mc. Nästan alltid på landsbygden – vi vill nämligen fylla alla sinnen med upplevelser. Vi tältar nästan alltid, vi lagar mat på trangian med härliga lokala råvaror och vi rör oss utomhus hela dagen, simmar, cyklar, springer, vandrar… Att komma tillbaka till vardag efter 3-4 veckor med bra mat, massa rörelse – då är vi i toppform både fysiskt och psykiskt, ofta lite extra nykära också 🙂
  När barnen var med så gjorde vi faktiskt liknande resor men med 4 stycken var det enklast att hålla sig i Sverige men några roadtrips i Europa gjorde vi även då. Stora skillnaden var väl att vi helst körde på nätterna medan de sov och vi planerade resvägen lite mer än vi gör idag. Idag bokar vi en båtbiljett ut och en hem och sen åker vi dit solen skiner.

  Svara
 5. Therese

  Jag har ett krav för semester: solsäkert och varmt. Minst en vecka per år. Beroende på ekonomin har det varierat, ibland hittat billiga flygstolar och fixat eget boende via Blocket, någon gång charter med all inclusive. Löpning kan man ju ägna sig åt var man än är, även om man ibland får ge sig ut och springa väldigt tidigt för att undvika den värsta värmen. Men det tycker jag är superhärligt med semester, en lång löprunda innan familjen vaknar och sen en stor frukost. God mat och löpning tycker jag är en utmärkt semsterkombo. Har aldrig varit på organiserad träningsresa och har nog skev föreställning om dessa resor, att det inte passar mig. Men jag har funderat lite på det. Kanske skulle det vara ett bra sätt att variera min träning, t ex simning och cykling. Jag är en dålig simmare, men tänker att det skulle vara bra att ha något att falla tillbaka på om jag blir skadad eller att löpning inte skulle funka längre. Så jag överväger om en träningsresa skulle kunna vara något för mig trots allt. Men hur hittar man i så fall ”rätt”? Bilder från träningsresor kan ibland framstå som lite väl käcka för min smak, och jag tänker, ”nä fy”, men det kanske inte alls är så, bara jag som är oinsatt.

  Svara
 6. Sara

  Jag reser aldrig ensam, låter fruktansvärt tråkigt i mina öron och jag blir lätt sällskapssjuk.
  Om jag får bestämma åker jag till Manchester för att titta fotboll, till London för weekends eller till Italien för sol och bad. Annars låter jag gärna resesällskapet bestämma, jag uppskattar att se nya ställen och länder väldigt mycket.
  Jag tränar alltid på resan, antingen hotellgym eller löpning, styrka och rörlighet utomhus.
  Trevlig sommar!

  Svara
 7. Katarina Peterson

  Maken brukar ansvara för Sälensemestern på våren, så ansvarar jag för solsemestern på hösten. På sommaren så bestämmer vi mer tillsammans 🙂 Med det sagt så har vi rätt lika smak när det gäller semester…men med en femåring så är det givet att barnvänliga aktiviteter prioriteras hårt, vart vi än reser. Dock släpar jag ibland med mig familjen på lopp inom landet, nästa stopp är Sälen i slutet på augusti.

  Svara
 8. Linnea

  Äventyr o lång tid är viktigt för mig 🙂 Tränar dock aldrig på semestern. Det blir istället massor med vardagsmotion och gärna olika typer av naturupplevelser och gärna paddling, cykling, snorkling mm. Egentligen är det kanske träning men för mig är det enbart nöje .

  Svara
 9. Mats Lindquist

  Det som tilltalar mig med löpning är enkelheten. Jag behöver skor, tunna shorts, merino T-shirt och strumpor. Sedan springer jag iväg och upptäcker nya områden. Springer lite vilse ibland och hittar nya smultronställen. Efteråt är det spännande att kolla på gps kartan var jag sprungit.
  Fick för någon vecka sedan se ett St Hans-bål i Danmark för första gången när jag var ute på en löprunda i Vejle.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen