HJÄLP! Jag ska springa uppför en vägg!!

swissalpine

Den 3 september är det ju Vemdalen Fjällmaraton, där jag är anmäld till 24-kilometersdistansen.

Ska ärligt erkänna att jag inte kollade så noga på banprofilen innan jag anmälde mig, men nu när jag har gjort det så börjar paniken smyga sig på. Varför? Jo, därför:

24 kilometer och 900 höjdmeter!!! Typ uppför ett gäng väggar!

När jag läste texten om sträckan kändes det som att det hela tiden bar uppför någon fjälltopp. Puh! Visst, det är ju inte Swissalpine Marathon med 78 kilometer och 2700 höjdmeter uppför, men det är ändå en ansenlig utmaning.

Och hur mycket backe har jag tränat i sommar? Noll! Har mest njutit av intervaller på solvarma banor och distanspass på slät, fin och FLACK asfalt. Hmm, hur ska detta gå? Inser att det kommer att bli tufft och jag hoppas att jag inte blir offer för ”repet”. Men jag ska göra så gott jag kan och njuta av upplevelsen!

Fler här som ska springa något av loppen under Vemdalen Fjällmaraton?

(Bilden ovan: lycklig men aptrött bloggare efter målgång i Swissalpine Marathon 2014. Då var jag tränad för uppgiften, hur jag kommer se ut efter Vemdalen Fjällmaraton-”halvmaran” återstår att se!)

Share: