M

Har fått en allvarlig tankeställare

av | feb 2, 2017 | Karriär, Livet | 8 Kommentarer

Igår kväll blev jag påmind om att jag är en vanlig människa, precis som alla andra. Hade glömt bort det för ett tag, kört på med andan i halsen och hela tiden steget före. Men igår kom släggan.
Kunde inte ta mig ur soffan. kände en massiv trötthet som jag inte har känt på länge. Insåg att det var jetlag och en extremt intensiv och stressig jobbweekend i Los Angeles som var anledningen. Insåg också att nu är det vila och lugnare puckar som gäller ett tag. Att skippa träningen för att hinna jobba lite mer går till exempel fetbort.
Helgen i Los Angeles var det galnaste – och roligaste – jag har gjort i jobbväg. Är van att få höra att det jobb jag gör som influencer är ett ”glidarjobb” och att jag egentligen får betalt för att åka på semester. Under den gångna helgen tänkte jag på just det där. När jag jobbar ger jag allt, hela tiden. Mitt fokus är både min styrka och min svaghet.
Nu måste jag ta en riktig funderare på hur jag ska lägga upp mitt jobb framöver. Skaffa kontor? Anställa assistent? Effektivisera på annat sätt? Många svåra frågor som behöver svar. Lägger mig på sofflocket och hoppas att svaren kommer till mig inom kort.
I väntan på det får du gärna berätta om dina bästa tips som du tar till när du behöver skapa mer balans i ditt liv. Stor kram!

Taggar

8 Kommentarer

 1. pilla

  Brukar ta en löparfunderare stund. Eller under resor. Sätter inte på datorn, läser ingen bok utan bara är.

  Svara
  • Petra Månström

   Löparfunderare är bra! Och att bara vara <3

   Svara
 2. Malin

  Jag andas och kramas med min vovve och läser böcker/tidningar i tysthet.. inga ljud och inget som stör (jag stressar upp mig av tv, radio, Spotify etc. om jag är stressad eller har för mycket i kalendern). Men jag prioriterar träning och särskilt yoga vid dessa tillfällen..
  Så mitt råd för att ”landa” är att dra ned på telefon/iPad-tid och mysa med nära och kära i rum utan ljud, prata med varandra eller bara vara och kramas! Sköt om dig – gillar att hänga med dig i sociala medier och lyssna till din podd. Kram

  Svara
 3. Anna

  Mef risk för att låta lite tråkig… Att hitta balans mellan jobb och träning och sociala aktiviteter och jobbresor är nog så svårt. Sen gäller det att hitta tid till det överlägset viktigaste vi har. Barnet. Eller barnen.
  Jag har levt ungefär som du. Tränat. Jobbat. Rest. Och tränat. Vi är ungefär lika gamla.
  Glöm inte att bromsa emellanåt. Stanna upp. Ibland går livet likt en bergochdalbana. Och det är fantastiskt roligt. För oss som får åka med i vagnen.
  Sköt om dig!

  Svara
 4. Mia

  Morgonträning hjälpte mig en hel vår när allt var skit. Höggravid var jag också. Haha… Men de där vikterna jag lyfte och som jag prioriterade oavsett agenda, fick mig stark och lugn och så kändes dagarna mycket lättare att hantera sen. Fast det var tidsbegränsat, vilket jag visste om. I ett längre perspektiv måste man ju hitta en hållbar lösning och kanske kapa bort grejer på ett eller annat sätt…

  Svara
 5. Jesper

  Jag har gjort en riktig kovändning. Dragit ned på alla måsten och vår levnadsstandard. Jobbar mindre och är med familjen mer. Fick helt enkelt inte ihop det, trivs bättre o bättre även om det var tufft i början.
  Peace Love & Löparskor!

  Svara
 6. Mia

  ANDAS! Mitt bästa när livet helt enkelt är för mycket och svåröversiktigt är att lägga mej ner på golvet och 20 låååååånga andetag, alltså typ andas in det längsta du kan och likadant på utandningen. Tänk bara på hur det känns i hela kroppen. Sen efter det skriver jag ner alla tankar och idéer som kommer.
  En annan sak som jag själv övar flitigt på just nu är att be om hjälp. Kan handla om stora och väldigt små saker, liksom slippa känslan att jag ska klara allt själv. Assistent i ditt fall låter ju inte alls fel?!?
  Nu till något helt annat; igår lyssnade jag äntligen på ”nya” podden med dig och Malin. Wihoo så himlans bra och deppiga ni är! När kommer fler avsnitt??
  Du inspirerar mig med skitmycket pepp och livsglädje! TACK för det!

  Svara
 7. Emma

  Fick mig själv en tankeställare i veckan då jag kände mig stressad i allt! Jobb, bebis, husbygge, Ja allt på en gång! Har efter det prioriterat att gå ut å jogga på morgonen i lugn å ro, sen noggrant skrivit upp i kalendern vad jag måste göra å försökt hålla mig t bara det. En viktig nyckel har också varit att låta telefonen vara stora delar av dagen. Försöker tänka en sak i taget och ett ställe i taget. Multitasking är i slutändan oftast bara stressande och ineffektivt för mig!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen