M

Grillad salsiccia med italiensk ketchup

av | aug 1, 2017 | Samarbeten | 0 Kommentarer

Nyligen släppte jag ett nytt avsnitt av Maratonpodden med norska konditionsfenomenet Anders Aukland som gäst. Och i slutet av programmet bjuder vi på en härligt somrig grillmiddag med italiensk touch!
Anders Aukland är mannen som inger hopp till alla oss som drog igång vår träning ”något senare”. Han är utan tvekan längdåkningens evigt gröna träd som bland annat har vunnit Vasaloppet två gånger och tagit OS-guld, VM-guld och VM-silver. Han har också tillhört norska landslaget i löpning och har vunnit norska mästerskapen på 5 000 m och 10 000 m.
Idag, vid 44 års ålder, ligger han i toppen av långloppscupen och fortsätter att vinna tävlingar. Vi snackar träningsupplägg, Auklandmetoden, varför asfaltslöpare inte bör springa för mycket utanför asfalten, hans inte helt fulländade stakningsteknik, tankar kring kost och en massa annat.
Dessutom bjuder vi på en härlig grillspecial med mängder av inspiration kring grillning och vin tillsammans med mat- och vinexperterna Måns Falk och Thomas Holstein. Vi bjuder också på en riktigt god middag i form av salsiccia med italiensk, hemlagad ketchup. Avsnittet presenteras i samarbete med Enjoy Wine och Zeta.
GRILLAD SALSICCIA MED ITALIENSK KETCHUP (rätten som lagas till i inslaget i slutet av programmet)
6 portioner
2 förp Zeta Salsiccia Ekologisk (totalt 8 korvar)
Italiensk ketchup
1 liten gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
6 bitar Zeta Soltorkade tomater
eller
2 bitar Zeta Soltorkade tomater Classico
1 burk Zeta Krossade tomater
2 msk Zeta Rödvinsvinäger
2 msk honung
1/2 kruka färsk oregano blad och späda stjälkar eller
1 1/2 tsk torkad oregano
salt
svartpeppar nymalen

  • Fräs löken, vitlöken och de soltorkade tomaterna i olivolja i 3 minuter.
  • Tillsätt krossade tomater, vinäger, honung och oregano.
  • Låt koka sakta i 4-5 minuter.
  • Låt svalna något, mixa med stavmixer och smaka av med salt och svartpeppar.
  • Låt ketchupen stå kallt innan servering.
  • Salsiccia: Grilla salsiccian runt om i 15-18 minuter så att den blir helt genomgrillad, gärna indirekt under lock.
  • Servera med ketchupen och en sallad eller grillade grönsaker.
  • Tips! Överbliven ketchup håller 10 dagar i kylskåp. Välj gärna ekologiskt! Alla ingredienser i detta recept finns som ekologiska.
  • Här hittar du fler recept från Zeta.

VINTIPS: Allegrini Valpolicella Superiore, nr 6010 eller Barrels and Drums Merlot (alkoholfritt).

Lyssna direkt i spelaren nedan, på Spotify i mobilen eller följ någon av nedanstående länkar. Mycket nöje!

(Foto matbilden ovan: Jonas Hansen)

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen