M

Glöm inte de charmiga brödrostloppen!

av | jun 12, 2015 | Blogginlägg | 0 Kommentarer

2013 deltog jag i Trosa stadslopp, distansen är 8 900 meter. Foto: Trosa stadslopp.

2013 deltog jag i Trosa stadslopp, distansen är 8 900 meter. Foto: Trosa stadslopp.


Stockholm Marathon, Lidingöloppet, Hässelbyloppet och så vidare i all ära – men det är något visst med de mindre loppen ute på landsbygden. I folkmun har de fått benämningen ”brödrostlopp”, av den anledningen att prisbordet kan bestå av just brödrostar eller liknande och inga hisnande summor pengar.
Men det är inte för pengarna man deltar i de här loppen, utan för stämningen. För egen del har det också varit kul att för en gångs skull få ordentligt med svängrum till skillnad från de större loppen där det ofta är armbågar och hets. ”Brödrostlopp” låter kanske nedlåtande, men så är det inte alls. Tvärtom tycker jag att de här loppen ofta är roligare än mastodontloppen med tusentals deltagare. Ett hett tips till dig från mig är att ta en närmare titt på just de här loppen nu i sommar. Ett lopp kan vara ett bra utflyktsmål och så kan de även vara en hjälp att få till de där lite snabbare passen som man ofta drar sig för att genomföra på egen hand. Dessutom är anmälningsavgifterna ofta långt lägre än vad det kostar att delta i de större loppen. Här är några tips på mindre lopp att hugga tag i nu i sommar:

En väldigt matig långloppsguide över svenska långlopp hittar du här.

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen