Bebisprylar – prylarna som ALLA har en åsikt om

babytalt

Vi får se vad ”Bullen” tycker om det här lockbetet inför framtida fjällturer: ett resetält/wekendsäng av märket Deryan. Det är webbutiken Mammashop som lånar ut tältet till mig. Foto: Petra Månström.

För ett par veckor sedan var jag på en så kallad ”förlossningsföreläsning” på ett stort sjukhus utanför stan. I sex timmar fick vi information om allt från vilket nummer man ska ringa när det är dags att åka in till förlossningen till att det kan vara bra att sätta ihop en särskild ”förlossningslåtlista” som man kan ha i bakgrunden medan man trycker ut bebisen.

Lasse Holms ”Cannelloni macaroni” hade tydligen använts med gott resultat. Dessutom talade föreläsaren om alla de bebisprylar som står till buds för blivande eller nyblivna föräldrar, som till exempel en elektrisk snorsug. Det kändes verkligen som overkill, snorgrejen tycker jag att man borde kunna lösa manuellt. Men när jag fick möjlighet att låta bebisen få testa ett urgulligt resetält med tillhörande minisovsäck och uppblåsbart liggunderlag kunde jag ju inte friluftsmuppen i mig säga nej. Visste inte ens att prylar som den här fanns och självklart måste ju Bullen få testa. Vem vet, kanske sår man ett frö till ett framtida fjällvandringsintresse? Hoppas går ju…

Tältet kan beskrivas som en fiffig weekendsäng med busenkel uppsättning. Tältpinnarna är nämligen integrerade, så det är bara att ta ut paketet ur den medföljande påsen så flyger tältet upp av sig själv. Det är heller inte svårt att packa ner tältet i påsen igen – jag lyckades på första försöket och då är jag inte superteknisk av mig. Eller okej, viss vana av tält har jag ju men inte av den här modellen. När man väl har tältet uppe är det bara att blåsa upp den lilla luftmadrassen (går finfint att blåsa själv, behövs ingen pump) och stoppa in i det blixtlåsförsedda utrymmet under tältet. Sovsäcken är liksom innertältets botten försedd med kardborre så att man (eller snarare bebisen/barnet) slipper glida runt inne i tältet.

Skulle det bli varmt kan man öppna upp tältet från två håll och insektsnät finns integrerat. Jag hade tänkt testa tältet såväl inomhus som på resande fot, så får vi se vad bebben tycker. Har sett liknande tält såväl på badstränder som på altangräsmattan hemma hos folk, det verkar vara en spännande pryl. Märket är Deryan och det är webbutiken Mammashop som lånar ut tältet. Tillverkaren uppger att det passar barn från 0-4 år och vikten är 4 kilo. Materialet uppges vara eldfast med 50 procent UV-skydd.

Jag återkommer med ytterligare recension då tältet har testats i skarpt läge! Fler som har erfarenheter av barntält som detta – dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet!

Share: