M

Sjuka drömmar och drypande svett

av | okt 13, 2015 | Livet | 14 Kommentarer

cat

Ständigt trött, vill helst sova hela tiden. Välkommen till mitt liv som höggravid i nionde månaden… Foto: Flickr.com.


Tänk dig den sjukaste drömmen du kan komma på. Sedan skruvar du till den ännu några varv. Och voilà – där har du min verklighet under den senaste tidens nätter. Jag har drömt så knäppa drömmar att jag är helt omtumlad när jag vaknar. Dessutom svettas jag något kopiöst, för att stunden senare skaka av köld. 
Nej, det här med att vara höggravid är ingen dans på rosor. Jag vill bara få det här överstökat nu, det känns lite som sista milen på fjolårets Swissalpine Marathon: i skallen var man liksom i mål, men i verkligheten var benen tvungna att släpa sig ytterligare tio kilometer. Varje steg smärtade och det ringde i öronen. Ett annat problem är att jag knappt klarar av att äta, för minsta lilla tugga gör att jag känner mig sprängfylld som en ballong. Inte så konstigt kanske, med tanke på att tarmarna är ”uttryckta i sargen”. Så hur mycket cravings jag än skulle ha haft så hade jag ändå inte kunnat äta något. Är fortfarande mätt efter gårdagens utemiddag som bestod av tre små rätter på en nyöppnad restaurang. Magen svällde upp så till den grad att jag hade problem att röra mig.
LÄS OCKSÅ: Jag har blivit en riktig mjukis
Helt ärligt, jag är stum av beundran inför alla kvinnor som väljer att skaffa fler än ett barn. Ni är seriöst helt fantastiska! Och visst är barn är en fantastisk gåva, men tanken på att gå igenom detta en gång till får mig verkligen att rysa. Nej, nu vill jag ha min kropp för mig själv igen. Jag vill springa, göra kullerbyttor, knyta skorna och lyfta en tung skivstång utan att vara rädd för att jag ska tappa den på magen. Springa! När jag ser folk springa längtar hela kroppen efter att få ge sig ut i det här fantastiska löparvädret. Hösten är årets avgjort bästa tid för löpning, enligt mig. Särskilt när luften är hög och klar, lätt att andas. Det låter säkert fånigt, men jag har gråtit av sorg över att inte få springa när jag har sett löpare ”överallt” omkring mig.
LÄS OCKSÅ: Jag vill också få vara svag och ledsen
Nu ser jag fram emot leverans av bulle (eller ja, inte själva förlossningen då – blä!), men tiden efteråt då jag tänker inviga min löparvagn. Hoppas verkligen att bebben kommer att gilla att sitta i den, för det kommer helt klart att bli en hel del åka av i den! Har någon ett eller flera peppande ord över så skriv gärna i kommentarsfältet, idag känner jag mig lite extra svag och kinkig… 

Taggar

14 Kommentarer

 1. Johanna

  Men nu är det inte långt kvar Petra och sen behöver du ALDRIG mer göra om detta! Jag har aldrig varit gravid och kan inte ens föreställa mig hur det känns att ha sin kropp utlånad, men kanske en liten tröst att det faktiskt är tidsbegränsat? Sen att du hållit igång så mycket under graviditeten kommer ju underlätta för dig efter förlossningen och du kommer vara tillbaka på i löparspåret innan barnmorskan ens hinner säga ”inkontinens”!

  Svara
  • Petra Månström

   Absolut, det är oerhört skönt att det är tidsbegränsat! Tack för pepp, fina du!

   Svara
 2. Rund är också en form!

  Om du bara visste hur mycket man förtränger och förskönar…..!! 😉
  Jag skrek under tredje förlossningen: ”ALDRIG MER! Så här ont gjorde det INTE de två första gångerna!!!!!”
  En kvart efter att sonen var ute, sa jag: ”Vi kanske ska göra det här igen?”
  Nu har det inte blivit en fyra, men ändå. Det är helt sjukt vad man glömmer supersnabbt!! Haha! 😀

  Svara
  • Petra Månström

   Du skämtar?!???! 😉

   Svara
 3. Emma

  Heja dig! Jag hoppas att allt kommer gå bra och att du inte behöver vänta längre än planerat på leverans av bullen. Snart springer du igen!

  Svara
 4. Emma

  Heja dig! Jag hoppas att allt kommer gå bra och att du inte behöver vänta längre än planerat på leverans av bullen. Snart springer du igen!

  Svara
 5. Pernilla

  Åhh jag känner igen det, hatade också att känna mig så stor och otymplig. Men tiden går fort, snart är bebisen ute och du har manga roliga tränings- och löppass framför dig!
  Är du orolig för förlossningen så kan jag trösta dig med att jag hellre skulle gå igenom 10 förlossningar på raken än 9 månaders graviditet. En otroligt häftig (om än smärtsam) upplevelse.
  Håller också med föregående talare, minnet bleknar fort 😉 Har trots allt två barn…
  Lycka till med allt!!!

  Svara
 6. Pernilla

  Åhh jag känner igen det, hatade också att känna mig så stor och otymplig. Men tiden går fort, snart är bebisen ute och du har manga roliga tränings- och löppass framför dig!
  Är du orolig för förlossningen så kan jag trösta dig med att jag hellre skulle gå igenom 10 förlossningar på raken än 9 månaders graviditet. En otroligt häftig (om än smärtsam) upplevelse.
  Håller också med föregående talare, minnet bleknar fort 😉 Har trots allt två barn…
  Lycka till med allt!!!

  Svara
 7. Karin S

  Hej Petra!
  Du är så otroligt bra! Vågar berätta om mycket som de flesta av oss endast tänker. Modigt! Du är snart åter i löpspåret. Jag längtade hela tiden efter löpning vid mina graviditeter. Jag håller med Pernilla ang förlossningar. Det är en sådan urkraft, och du har en stark kropp 🙂 lita på den!
  Varmt lycka till!
  Du är dessutom fantastiskt snygg.

  Svara
 8. Karin S

  Hej Petra!
  Du är så otroligt bra! Vågar berätta om mycket som de flesta av oss endast tänker. Modigt! Du är snart åter i löpspåret. Jag längtade hela tiden efter löpning vid mina graviditeter. Jag håller med Pernilla ang förlossningar. Det är en sådan urkraft, och du har en stark kropp 🙂 lita på den!
  Varmt lycka till!
  Du är dessutom fantastiskt snygg.

  Svara
 9. Nora

  Förstår känslan av att gå förbi löpare i parken och längta efter att få flyga fram på lätta fötter. Men tänk vad mycket av graviditeten du klarat av, snart är det över! Själv är jag i vecka 16 och får således vänta ett bra tag till… 🙂 Tack för inspirerande blogg och podd!

  Svara
 10. Nora

  Förstår känslan av att gå förbi löpare i parken och längta efter att få flyga fram på lätta fötter. Men tänk vad mycket av graviditeten du klarat av, snart är det över! Själv är jag i vecka 16 och får således vänta ett bra tag till… 🙂 Tack för inspirerande blogg och podd!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen