M

7 riktigt goda, alkoholfria öl från Carlsberg

av | apr 26, 2019 | Samarbeten | 3 Kommentarer

Allt fler väljer alkoholfri öl framför alkoholhaltig. Inte bara för att många känner att det lirar bättre ihop med en aktiv livsstil, utan också för att det till och med kan smaka bättre. Här är sju riktigt goda varianter från Carlsberg!

Att välja alkoholfri öl framför alkoholhaltig är inte bara trendigt, det kan också vara godare. Och dessutom forskning har visat att om du dricker ett par alkoholfria öl efter ett pass eller ett lopp så minskar risken att drabbas av träningsvärk samtidigt som immunförsvaret stärks.
Dagens moderna bryggeriteknik möjliggör också tillverkningsprocesser som gör att det inte längre alltid går att skilja alkoholfri från alkoholhaltig öl i blindtester. Men hur ser utbudet av alkoholfri öl ut? Och vilken mat funkar bäst till vilken ölsort? Här nedan presenterar Carlsbergs beer training specialist Karin Berntson sju riktigt goda alkoholfria ölsorter! Och min intervju med Karin om alkoholfritt öl i senaste avsnittet av Maratonpodden hittar du här.
Carlsberg Alcohol Free, Lager
Passar till syrligt, salt. Det syrliga möter den söta malten fint och sältan möter gärna humletoner. Ett smörrebröd med inlagd sill kanske? Eller klassikern panerad fisk med remouladsås och kapris?
 
 
Falcon Smakfull Alkoholfri, Lager
Passar till salt, rostat, krämigt. Sältan i maten välkomnar det torra inslaget i ölet, dels från humlen men också av det rostade malten. Rostat kan vara något i matväg som är stekt eller grillat. Kanske hemmarullade köttbullar med gräddsås och lingon?
 
Brooklyn Special Effects alcohol free, Lager
Passar till salt, rostat, krämigt. Sältan i maten välkomnar den generösa humlebeskan. Beskan trivs också bra med krämiga (feta) smaker och som tidigare nämnt att de rostade malttonerna i ölet passar till rostad mat t.ex stek- eller grillyta. Hamburgare med en smält god ostskiva, god dressing eller coleslaw.
 
1664 Blanc Sans Alcool, veteöl (MIN PERSONLIGA FAVORIT!)
Passar till, hett och syrligt. Ölets sötma passar bra till hetta i maten. Som till exempel en ceviche med lime/citron och chili i. Eller dessert, väl mogna meloner (till exempel sorter som galia, honung) i bitar i en skål, fyll upp med öl och avsluta med en god skopa med citronsorbet, gärna en som är sötsyrlig, ej bitter, och njut!
 
Eriksberg Sommarskörd alkoholfri, veteöl
Passar till syrligt, kryddigt. Ölets sötma passar möter gärna syrliga- och kryddrika också. Kanske en kryddig korv med syrlig surkål till? Eller en gravad lax med hovmästarsås?
 
 
Staropramen Non Alcoholic, lager
Passar till syrligt, salt och lite krämigt. Ölets maltiga sötma med ett uppfriskande avslut av den tjeckiska humlen lovar gott till sillbufféen, där sälta, syrligt och ibland krämigt erbjuds. Passar också fint till en panerad schnitzel med citronskivan, anjovisen och kaprisen på.
 
Erdinger alcohol free, veteöl
Passar till syrligt, kryddigt. Ölets sötma passar möter gärna syrliga- och kryddrik mat också. Kanske en kryddig korv med syrlig surkål till? Eller en gravad lax med hovmästarsås?
 
 
Har du testat alkoholfri öl? Vilken är din favorit?
Foto bilderna ovan: Jonas Hansen och Petra Månström

Taggar

3 Kommentarer

 1. Jens

  Ja, att dricka alkoholfritt är så enkelt, gott och sunt. Kroppen mår så bra av deg ?
  Mina favoriter av dessa är Brooklyn Special Effects, Eriksberg Sommarskörd och Erdinger
  Ha det gott!

  Svara
 2. Martin

  Perfekt med alkoholfri öl! Speciellt om man behöver hämta nån av de 3 tonåringar som finns i huset och ändå vill njuta av god öl.
  Druckit mestadels alkofritt de senaste åren, klar favorit Clausthaler.

  Svara
 3. Adina

  Weirdy Weather av Mikkeller, SÅ GOD

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen