M

5 vanligaste klädmissarna hos löpare

av | apr 8, 2016 | Blogginlägg | 1 kommentar

löparskor
Går löpningen trögt? Har du tänkt på att det kanske beror på att du klär dig fel? Det behöver inte vara så men det kan vara så 🙂 Kolla listan här nedan:
1. Du klär dig för varmt
Vet inte hur ofta jag ser folk komma springande i långa tights och löparjacka mitt i sommaren. Jag lovar att även om du känner dig frusen i början av passet så kommer du snabbt upp i temperatur och långtightsen och jackan kommer att kännas som ett fängelse. Och springa i jacka knuten om midjan är rätt så oskönt, så skippa de där plaggen från början. En väst kan vara en god investering till den som fryser lätt även under den varmare årstiden.
2. Du har bomullsgrejor på dig 
Bomull är skönt och härligt mot kroppen, men i vått (svettigt) tillstånd är det ingen hit. Det kan skava och orsaka fula, jobbiga sår och så kyler bomullen samt blir tung när den är fuktig. Så missa inte att bära funktionsplagg inifrån och ut, det vill säga även trosor/kalsonger och strumpor.
3. Du springer i dina gamla tennisdojor
Jag hör ofta argumentet ”Men jag springer ju så sällan, så jag behöver inga märkvärdiga skor!” Och så ser man att de har på sig några gamla sneakers eller liknande. Saken är den att oavsett hur mycket eller lite du springer så innebär löpning en stor belastning på dina fötter. Fötterna får ta den största smällen under löpningen, så visst låter det knasigt att ta på sig dåliga skor? Sluta med det och investera i ett par bra löparskor som passar just dina fötter och ditt löpsteg.
4. Du har tröja utan blixtlås i halsen
Att kunna öppna upp i halsen när man får upp ångan är oerhört skönt, så om du köper en långärmad tröja – se gärna till att den är försedd med blixtlås. Detta kan du dessutom göra i farten och behöver inte stanna för klädjustering och bli kall.
5. Du har fel sport-bh på dig
Är du tjej så är sannolikheten stor att du har fel sport-bh på dig. Det visar i alla fall många undersökningar. Fel sport-bh kan ge problem med ryggen, skavsår, påverka löpsteget negativt och så vidare. Så ta dig till en kunnig sporthandlare och se till att få en sport-bh som matchar just din kropp och dina behov – och JA, även personer med små byst behöver rätt sport-bh!
Till sist: spring snyggt!

Taggar

1 kommentar

  1. Annika

    Jag klär mig så svalt som möjligt. Jag blir så jädra varm av mitt lunkande och det är sjukt jobbigt för mig. (Läs mellan raderna: Jag kan inte springa Marathon på Seychellerna, moahaha)
    Härom kvällen hade jag t-shirt premiär. Så varm blir jag.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen