5 riktigt bra saker med mig

petramanstromLivsstil, Personlig utveckling8 Kommentarer

sthlmmarathon

I mååååååål i Stockholm Marathon 2010, mitt livs första maraton. Lyckan vet inga gränser. Foto: SvD.

I tidningar, på bloggar och andra sociala medier handlar det ofta om att folk vill bli starkare, snabbare, smalare eller vad det nu kan vara. Man vill alltså på något sätt bli ”bättre” än man är just nu. Därför tänkte jag att det kunde vara på sin plats med lite tvärtom-beteende. Så – här kommer fem saker med mig som jag är riktigt stolt över:

1. Jag har ett JÄKLA PANNBEN
Har jag väl ställt mig på en startlinje så genomför jag, nästan till varje pris. Samma sak när det gäller andra startlinjer i livet, det kan handla om karriär, att fixa en krånglande dörr hemma eller egentligen vad som helst. Pannbenet är hårt och klarar utmaningar som åttamilalopp i bergen.

2. Jag är en FIN VÄN
Har ett litet fåtal nära vänner som jag gör mitt bästa för att vårda relationen till. Tror på öppenhet, ärlighet och tydlighet – precis som i en kärleksrelation. Att även våga ta upp de mindre roliga sakerna tycker jag visar på mod och en äkta vilja att få vänskapen att hålla och utvecklas.

3. Jag har en STARK KROPP
Har kommit på en hel massa knasigheter som jag har utsatt min kropp för genom åren. Först mixtrade jag med maten i tonåren, sedan blev det en massa jympande och styrketräning för att sedan hamna i löpningen. Maror, halvmaror, millopp, Lidingölopp och ultror – är förbluffad över vad denna kropp faktiskt klarar. Och sedan har vi ju klassikern 2012 och fjällorienteringsloppet Icebug 24 samma år…

4. Jag vågar STÅ FÖR DEN JAG ÄR
Man kan ägna en massa energi åt att vara någon man tror att folk vill att man ska vara. Eller så struntar man i det och kör sitt eget race. Just det har jag gjort eftersom jag inte orkar spela spel. Känner jag för att ha smink på mig när jag springer eller ge mig ut i leopardmönstrat från topp till tå så gör jag det. Bara för att jag känner för det och för att det gör mig glad.

5. Jag har HÄSTMINNE
Har genom åren ofta lyckats skrämma slag på folk med min förmåga att komma ihåg ansikten och namn. Samt knepiga, udda fakta som få andra lägger på minnet. Vet inte varför, men på något sätt etsar sig just dessa saker fast väldigt lätt i mitt minne – och sitter sedan där det sitter. Väldigt användbart inte minst i jobbet som journalist.

Nu är det er tur, vore kul att höra vilka personliga egenskaper ni tycker bäst om hos er…

0

8 Kommentarer är aktiverade “5 riktigt bra saker med mig”

 1. Hmm, vad är jag bra på? Jo, jag är skitbra på att resa mig från en käftsmäll – väl testad egenskap.
  Jag är en duktig kock, kan i princip väckas mitt i natten och 90 min senare kan ett sällskap på 20 pers vara mätta och belåtna.
  Jag är en problemlösare ut i fingerspetsarna – löser det mesta från rehab på arbetsplatser till smidig lagning av tältpinnar. Ser alltid lösningar på frågor som dyker upp.
  Jag är en bra mamma – ett gäng ungar som visat sig blivit himla bra känns som kvitto på det. Sist men inte minst – jag är bra på att köra mc.

  0
 2. Jag är en jäkel på att engagera mig och kan finna glädje i de mest banala saker. Tror det har att göra med att jag är en sådan livsnjutare: ser jag inte det positiva i något så kommer jag inte göra det liksom. Och när jag hittar något jag VERKLIGEN brinner för, ja då kan jag få med hela världen på mina idéer 😉

  0
 3. Härlig läsning, tar efter o delar m mina vänner så de också får inspiration oavsett om de e löpare eller ”vanlig människa” ✨tack✨

  0
 4. Är väldigt bra på att göra ingenting typ
  hänga i någon espressobar
  Är väldigt bra på att springa några mil
  Tvätta fyra timmar slänga in maten i
  Ugnen samtidigt som jag dricker whiskey o stryker dotters kläder ha ha
  Är väldigt bra på att gilla o stödja
  Kvinnor som varit nertrampade o
  Rest sig upp till kamp powerkvinnor
  Med Petra i täten !!!

  0

Kommentera

Din epostadress publiceras inte Obligatoriska fält är märkta *