M

Tränar du för livet eller är träningen ditt liv?

av | maj 6, 2016 | Livet, Personlig utveckling | 3 Kommentarer

Jag bytte ju bloggplattform vid årsskiftet och började blogga här på Mama. Inriktningen här är ju ganska uppenbar, man vänder sig till gravida och nyblivna föräldrar.
Först var jag ganska tveksam, var det verkligen rätt att väva in barn- och föräldratankar i en blogg som tidigare mest handlat om löpning och annan träning, samt kost förstås. Dessutom ser jag inte mig själv som en typisk företrädare för ”mammabloggar”. Funderade en bra stund och ganska snart insåg jag något. Det här är ju precis rätt plattform för mig där jag befinner mig i livet. Mitt liv har förändrats väldigt mycket de senaste åren. Från att ha levt för min träning och levt som singel blev jag plötsligt sambo, sedan mamma och nu har jag en annan syn på min träning.
pragmara1
Idag tränar jag för att jag mår så bra av det och även om det fortfarande kryper i kroppen när jag tvingas ställa in ett pass så är det inte alls lika allvarligt som tidigare. Då kunde jag på allvar drömma mardrömmar om vad jag skulle ta mig till om jag inte hade min älskade träning, nu är träningen en del av mitt liv – inte allt i livet.
Att träna av rätt anledning är ju väldigt viktigt för att man ska må bra av träningen. Jag vet med mig att jag inte alltid har haft rätt inställning. Jag har tränat för att dämpa ångest och för att fly från saker och ting. Nu är det nästan så att jag ibland drar mig för att ge mig ut och kan komma på mig själv med att vilja springa klart passet fort så jag får komma hem till Lillplutten och krama honom igen. Tänk så det kan bli 😉
Hur har det varit för dig? Varför tränar du? Nyfiken på dina tankar!
(Bilden ovan är tagen under morgonens jogg här i Prag!)

Taggar

3 Kommentarer

 1. Emma

  Jag tränar för att inte bli tokig o en allmän plåga för min omgivning. Träningen fungerar som ett sätt att lätta på trycket o få distans till vardagens alla tankar i funderingar.
  Tack för en fantastisk blogg som bjuder på både ärlughet, inspiration o bra tips o råd. Stort lycka till på maran

  Svara
  • Petra Månström

   Tack fina du!

   Svara
 2. Linda Assarsson

  Jag har också tränat av helt fel anledning tidigare, för att dämpa ångest, för att inte bli tjock..
  Bla, bla, bla..
  Numera tränar jag för att jag vill vara stark, jag vill orka, jag vill må bra!
  Om jag behöver planera om ett pass så gör jag det, känner jag att jag mår bättre av en promenad än ett löppass så gör jag det 🙂
  Har oxå dagar då jag drar mig för att ge mig ut..men gör det för jag vet hur bra jag mår efter 🙂
  Så skönt att ha hittat ett mer balanserat syn på träning, känns liksom som ett sätt som är hållbart!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen