M

Fann löpningen under en separation

av | mar 31, 2016 | Blogginlägg | 4 Kommentarer

sofiahedström655x655
Ibland kan man behöva lite annorlunda pepp och inspiration till sin löpning. Är du ute efter det så får du bara inte missa det rykande färska avsnittet av min podcast Maratonpodden.
Medverkar gör modejournalisten Sofia Hedström, som fann löpningen i samband med ett uppbrott. Löprundorna blev en trygg boj att hålla fast vid, något som gav struktur:
”Snabbt kände jag att det här gillar jag, det här passar mig. Så jag fortsatte och samma år som jag fortsatte springa så sprang jag mitt första maraton. Så jag blev verkligen övertänd på löpningen.”
Bland tipsen till den som tränar för en mara hör att ta en nakenbild på dig själv varje månad och beundra din egen förvandling. Det tipset lärde sig Sofia av Lady Gagas expojkvän Lüc Carl. Hon har löptränat på fartyg på väg till Svalbard och Antarktis, haft ”livvakt” under Reggae Marathon på Jamaica och har aldrig varit så lycklig som när hon sprang sitt första New York Marathon. Vi tittar in i kristallkulan och förutspår kommande års löparmodetrender, vi pratar om problemen med icke-jämställd friskvård i jämställdhetens Sverige och så får du veta hur du undviker att bli ”gårdagens löpare”. Och mycket, mycket mer!
Lyssna direkt i spelaren nedan, följ någon av länkarna eller sök upp Maratonpodden på Spotify:

Taggar

4 Kommentarer

 1. Kjell.Nilsson

  Kul ska lyssna i helgen följt Sofia i flera år hon skriver lite här o där tror hon
  jobbar med Women Helth.Elle m.m.
  Sparat en artikel av Sofia om löptips New York som jag kanske testar i Juli.

  Svara
 2. Maria

  Jag försöker lyssna på podden på spotify, det funkar på mobilen men just nu har jag inget internet på den så jag tänkte lyssna på datorn istället. Märkligt nog så hittar jag inte maratonpodden på spotify när jag söker på datorn? Det funkar hur bra som helst på telefonen, men när jag söker på datorn så verkar det som att den inte finns. So strange.

  Svara
  • Petra Månström

   Hej! Just nu fungerar det bara att lyssna på Spotify i mobilen, är infon jag har fått. Hoppas det blir ändring framöver!

   Svara
 3. Jeanette

  Två favvo-löpare- förebilder på en gång!!
  Oooiiiii!!!!
  Sparar till långpasset!
  /Jeanette

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen