M

Sista långpasset före maran!

av | maj 1, 2016 | Blogginlägg | 4 Kommentarer

löparvagnslöpning

Ska inte oja mig över att jag är anmäld till en mara i nästa vecka, det är ju faktiskt frivilligt att ställa upp. Men visst tar det emot ibland, på ett helt annat sätt än innan Adrian kom.

Många gånger har jag bara velat ligga kvar i soffan och äta långfrulle, eller jäsa i solen på balkongen. Då gäller det att jobba hårt med det mentala: ”Först träning, sedan soffan!”

LÄS OCKSÅ: ”Måste du träna så mycket då?!”

Idag var det en sådan dag när det var trögt att ta sig ut. Adrian vaknade vid sextiden på morgonen och ville inte somna om, så det var bara att masa sig upp. Efter frukosten var jag stentrött och ville bara sova, men jag visste ju att det skulle kännas skönare om vi kom ut lite. Och Adrian brukar ju sova gott i vagnen, det kunde han behöva efter att ha hållit låda hela morgonen.

Så till slut bestämde jag mig för att springa dagens planerade korta långpass (90 minuter) med vagnen. På så sätt skulle ju Adrians pappa också få en stunds lugn och ro hemma, jag vet ju själv hur skönt det är att vara helt ensam hemma och kunna ta det lugnt – man är inte helt bortskämd med dessa stunder längre 😉

LÄS OCKSÅ: YES! Jag vågade!!

Det blev ett bra pass i värmande sol, fick håll efter en dryg timme och tvingades slå ner på farten. Fick också jobba med flåset i några rejäla uppförsbackar, det var en mör Petra som rullade in genom dörren efteråt. Adrian, han sov! Fantastiskt hur han (ofta) somnar nästan direkt när vi drar iväg med vagnen och går knappt att väcka förrän jag stannar till. Då vaknar han direkt.

Så, sista långpasset före Prag är avklarat. Nu blir det bara lite kortare pass veckan som kommer, fast med bibehållen intensitet. På söndag ska det tydligen bli väldigt varmt i Prag också, över 20 grader. Puh! Vad har du hittat på idag?

Taggar

4 Kommentarer

 1. Gem

  var hel dag 7-21:30 på jobbet. zzzz

  Svara
 2. Anette Lundberg

  Hej!

  Tack för en bra blogg och inspiration! Jag tyckte jag mötte dig precis vid Piren igår vid ca 10.15 tiden och med tanke på din outfit så måste det varit du. Du såg väldigt glad ut i alla fall. Jag hade sista kilometern kvar på mitt långpass då så va väl inte helt klar i huvudet och VÄLDIGT törstig. Första timmen av passet lyssnade jag på senaste podden med Magdalena Forsberg, vilken inspirationskälla. Dessa kilometrar gick av bara farten, tack för det 🙂

  Önskar dig all lycka på Marathon och njut av loppet! Själv blir det Kungsholmens halvmara som en bra genomkörare inför Sthlm maraton.

  Ha en fortsatt bra vecka med all uppladdning 🙂
  Kram A

  Svara
  • Petra Månström

   Vad roligt att du gillade programmet! Stort lycka till på halvmaran! Kram

   Svara
   • Sigurd

    Idag, fredagen den 13:e maj 2016, levereras följande
    slutkommentar till dig, Petra, här på cellbloggen
    mama.nu: Tack för din ”mänskliga” och inspirerande
    framfart härstädes! Jag önskar dig och pojkvännen
    all lycka till ock med ett (oförmodat) barn två. Härtill
    uppmuntrar jag er till att förslagsvis läsa Francesco
    Alberonis bästsäljare Förälskelse och kärlek.

    (Jag återkommer möjligen någon gång i oktober för
    en och annan (retroaktiv) kommentar om hur ditt/ert läge
    förhåller sig då.) Tack för nu, och lycka till med löpningen,
    förhållandet, och ”mammaskapet”! High Five! Rock on!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen