SÅ SKA DU TÄNKA FÖR ATT LYCKAS PÅ DITT LOPP

Petra MånströmHälsa, Livet, Livsstil, Löpning, Maratonpodden, Motionslopp, Personlig utvecklingKommentera

Göran Kenttä

Jag har länge velat bjuda in en idrottspsykolog till min podd Maratonpodden. Varför då? Jo, för att det där med att ”Det sitter i huvudet” – det stämmer så otroligt väl. Och nu är avsnittet här, med världskände Göran Kenttä, som hjälpte svenska skidskyttelandslaget till stordåd i senaste vinter-OS!

”Man skulle nästan kunna göra en jämförelse med elitidrottare. De presterar inom ett område, elitidrott, och det är fine, det är nog utmanande. Men att de sedan dessutom ska topprestera i någon liten arbetskontext på sidan om, kanske plugga på sidan om – det är toktufft. Det räcker att topprestera inom ett område. Motsvarande, om man är högpresterande i arbetslivet kan det vara skönt att släppa det synsättet inom motionsidrott och istället se det som något lustfyllt och kravfritt.”

Citatet ovan kommer från senaste avsnittet av Maratonpodden, där jag intervjuar idrottspsykologen Göran Kenttä. Och oj, vad många aha-upplevelser jag fick! Bland annat om det här med att man på sociala medier jämför sin insida med andras utsidor, om hur fel tankar under ett lopp kan vara förödande, om den utbredda psykiska ohälsan inom elitidrott och mycket mer. Om du älskar att utvecklas i din träning och kanske springa ett och annat lopp, då är det här avsnittet ett måste!

Lyssna direkt i spelaren nedan eller via den här länken. Berätta gärna vad du tyckte sedan!

0

Kommentera

Din epostadress publiceras inte